Αρνείται τις κατηγορίες για τη δολοφονία ο 32χρονος Μπακλαντεσιανός

Αρνείται τις κατηγορίες για τη δολοφονία ο 32χρονος Μπακλαντεσιανός

Αρνείται τις κατηγορίες για τη δολοφονία ο 32χρονος Μπακλαντεσιανός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1848 ΦΟΡΕΣ

Ούτε χθες, κατά την απολογία του, αποδέχτηκε κάποια από τις «βαριές» κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο 32χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 27χρονης κοπέλας από τη Πολωνία, Αναστάζια.

Ο αλλοδαπός συνοδευόμενος από τη δικηγόρο που του διόρισε το δικαστήριο, κα. Αθηνά Φουντωτού προσήχθη χθες λίγο πριν το μεσημέρι, ενώπιον του ανακριτή Κω για να απολογηθεί, διαδικασία που διήρκησε τουλάχιστον τρεις ώρες.

Παρά τις όποιες ερωτήσεις τέθηκαν στον κατηγορούμενο καθ’όλη τη διάρκεια της απολογίας του, εκείνος δεν παραδέχτηκε το παραμικρό από τα όσα του καταλογίζονται και κυρίως το ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που αφαίρεσε τη ζωή της 27χρονης Πολωνής.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για αυτή την υπόθεση και θα οδηγηθεί πλέον στη φυλακή.

Άξιο αναφοράς είναι η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε κατά την προσαγωγή του αλλοδαπού κατηγορούμενου στο Δικαστικό Μέγαρο της Κω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας της άτυχης 27χρονης Πολωνής όπως εξάλλου είχε κάνει και για την προηγούμενη υπόθεση, αυτή της αρπαγής.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αλλοδαπού ήταν για το αδίκημα της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια, για το οποίο στις 21 Ιουνίου απολογήθηκε στον ανακριτή Κω αρνούμενος και τότε, τα όσα του καταλογίζονται. Ωστόσο εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα, την προφυλάκισή του και για τις δύο υποθέσεις και έτσι πλέον ο Μπαγκλαντεσιανός θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Παρά το γεγονός πως κανένα από τα τρία αδικήματα που κατηγορείται ο αλλοδαπός, δεν έχει αποδεχτεί, εντούτοις τα στοιχεία που υπάρχουν ήδη στις δύο δικογραφίες φαίνεται να «δένουν» καλά τις υποθέσεις. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, εξεταζόμενος προανακριτικά ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές είχε πέσει σε αρκετές αντιφάσεις, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση να τον θεωρήσουν ως τον βασικό ύποπτο.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και οι κινήσεις που ο κατηγορούμενος είχε κάνει το μοιραίο εκείνο βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου αλλά και τις επόμενες ώρες, δηλαδή ξημερώματα της 13ης Ιουνίου 2023 οπότε και μετέβη και εξασφάλισε εισιτήριο για την Ιταλία, ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο αυτές τους τις υποψίες. Οι αστυνομικοί προσαγάγουν αρχικά και συλλαμβάνουν στη συνέχεια τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, για την αρπαγή της Αναστάζια και οι Αστυνομικοί εκτιμούν πως ενδεχομένως με το εισιτήριο που είχε βγάλει να ήθελε να διαφύγει στο Εξωτερικό.

Ο ίδιος μαζί με τέσσερις ακόμη αλλοδαπούς, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, είχαν συναντηθεί με την 27χρονη το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023 και, όπως κατέθεσε προανακριτικά στην Αστυνομία, συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της στο σπίτι του, στο Μαρμάρι.


Όμως ακόμη και αυτό τον ισχυρισμό τον αναίρεσε στην συνέχεια κατά την απολογία του στον ανακριτή Κω.
Οι μέρες περνούσαν και όλα έδειχναν πως η 27χρονη δολοφονήθηκε, ενώ η σκέψη για έγκλημα βρισκόταν στο μυαλό των αστυνομικών που συμμετείχαν τις έρευνες από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς αυτή η εκδοχή επιβεβαιώθηκε το απόγευμα λίγο πριν τις επτά, της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 οπότε και η Αναστάζια εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές.

Τη σορό εντόπισε εθελόντρια που έπαιρνε μέρος στις έρευνες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας ήταν ανάμεσα σε χόρτα, τοποθετημένο σε σακούλα. Εθελόντρια που έπαιρνε μέρος στις έρευνες είδε πρώτη τις σκληρές εικόνες στο σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία.


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και του κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που μετέβησαν στο νησί, έλεγξαν τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το πως και από ποιον ή από ποιους βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη 27χρονη Αναστάζια.


Τελικά αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και κυρίως τις καταγραφές από κάμερες ασφαλείας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνος για το θάνατο της Αναστάζια είναι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές και έτσι σε βάρος του στις 22 Ιουνίου 2023 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Σημειώνεται πως ήδη η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, δια του δικηγόρου της κ. Δημήτρη Δρόσου του Νικολάου, έχει προχωρήσει σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας για το αδίκημα της αρπαγής σε βάρος του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού, και προτίθεται να κάνει το ίδιο, αυτή τη φορά για το βιασμό και την ανθρωποκτονία του παιδιού τους.


Σύμφωνα με νομικούς κύκλους θεωρείται βέβαιη η συγχώνευση και τελικά η συνεκδίκαση των δύο δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές από το αρμόδιο δικαστήριο που θα παραπεμφθεί.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών