Στρ. Καρίκης: Θα «μεταμορφωθεί» το νησί στον τομέα της καθαριότητας (βίντεο)

Στρ. Καρίκης: Θα «μεταμορφωθεί» το νησί  στον τομέα της καθαριότητας (βίντεο)

Στρ. Καρίκης: Θα «μεταμορφωθεί» το νησί στον τομέα της καθαριότητας (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3009 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι τις 15 Ιουλίου όπως υποσχέθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Στρ. Καρίκης

Μέχρι τις 15 Ιουλίου είναι το χρονοδιάγραμμα που δίνει ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης για να έχει «μεταμορφωθεί» το νησί στον τομέα της καθαριότητας και του πρασίνου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε χθες, οι εκτελεστικές συμβάσεις για την καθαριότητα-που εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Οικονομική Επιτροπή-αναμένεται να εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο μέχρι αύριο, Παρασκευή, και αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπογραφούν.

Ήδη, υπάρχει προετοιμασία ενώ έχουν ξεκινήσει και οι προσλήψεις προσωπικού. Ευελπιστούν ότι Ιούλιο και Αύγουστο οι πολίτες της Ρόδου θα δουν τα πρώτα μεγάλα δείγματα για το πως θέλει η δημοτική αρχή την καθαριότητα στο νησί, όπως είπε ο κ. Καρίκης, ο οποίος θέλησε να πει για ακόμα μία φορά:

«Η εμπλοκή υπήρξε για συγκεκριμένους λόγους και είναι οι εξής: ο δήμαρχος (σ.σ. Αντώνης Καμπουράκης), ζήτησε να εφαρμοστεί η σύμβαση για την οποία «έτρεξε» ο διαγωνισμός μέχρι και την τελευταία τελεία. Προσωπικό, μηχανήματα, ενέργειες, δράσεις, καθαριότητα, κάδοι, παρεμβάσεις και βέβαια υπήρξε αντίδραση από την Εταιρεία, η οποία ζήτησε αυξημένα ποσά.

Ο δήμαρχος έθεσε προ των ευθυνών της την Εταιρεία, λέγοντας ότι θα εκπέσει. Ξεκίνησε η διαδικασία έκπτωσης της εταιρείας και ο στόχος του δημάρχου ήταν να διαφυλάξει το συμφέρον του Ροδίτη.

Η Εταιρεία υπαναχώρησε και «τώρα πάμε πλέον σε καλύτερες μέρες», είπε και συμπλήρωσε: «Συνεπώς, δε μας ανησυχεί η καθαριότητα καθώς αρχές Ιουλίου θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα στο νησί, άριστη με συνεχή αναβάθμιση, καθώς η σύμβαση προβλέπει πολύ περισσότερα άτομα, πολύ περισσότερα μηχανήματα, καινούργιους κάδους, ακόμη και ηλεκτρονικούς. Επίσης, καθαριότητα γύρω από τους κάδους και ρήτρες για όλα αυτά, εργατοτεχνικό προσωπικό στις κοινότητες, καθαριότητα, οδοκαθαρισμό, πάρκα...».


Τέλος, ο κ. Καρίκης, αυτές τις μέρες, υπέγραψε και τις 80 προσλήψεις για την πολιτική προστασία, για το διάστημα μέχρι και 32 Οκτωβρίου, και, έτσι, από χθες έπιασαν δουλειά στα πάρκα, ενώ θα επανεξετάσουν την κατάστασή τους σε δεκαπέντε μέρες. Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν γίνει και οι φυτεύσεις «και το νησί θα είναι σε μία άριστη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.

Είμαστε ικανοποιημένοι γι’ αυτό, και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε και σε καθημερινή βάση», κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»