Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κυμισάλα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κυμισάλα

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κυμισάλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6072 ΦΟΡΕΣ

Στη θέση «Βασιλικά» έχει τελικά ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας να δίνουν μάχη ώστε να την περιορίσουν και να την κατασβήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι, ωστόσο και η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, καθώς εκτός από τα οχήματα και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσουν άμεσα ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονται στο νησί μας, αλλά και να συνδράμουν εθελοντικές ομάδες και ιδιώτες με μηχανήματα έργων και βυτιοφόρα της περιφέρειας και του δήμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η φωτιά φαίνεται να κατευθύνεται προς την περιοχή της Κυμισάλας, σε περιοχή όπου υπάρχει αντιπυρική ζώνη, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας κος Νεκτάριος Φλοσκάκης,  αλλά και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Νικήτας Βενιός.

17:23

Όπως ανακοίνωσε προ ολίγων λεπτόν ο κ. Ευστρατίου, δύο ελικόπτερα, ένα από Σάμο και ένα από Κρήτη έχουν ξεκινήσει κατευθυνόμενα προς το νησί μας για να συντρέξουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς. 

Συνεχής ενημέρωση…

Φώτο: ΕΘΟΜΑΚ

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο στη Ρόδο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια», στις 18 και 19 Μαΐου στη Ρόδο

Το έθιμο της Βούρνας αναβίωσε στον Άγιο Ισίδωρο

Εγκρίθηκε η μελέτη για τους ναυαγοσώστες στις παραλίες

«Ενεργοποιείται» στις 27 Μαΐου το Ταμείο Απανθρακοποίησης Νησιών των 3 δισ. ευρώ

Νέο τροχαίο ατύχημα με το... καλημέρα στη Ρόδο - Τρέχουν και δεν φθάνουν οι εταιρίες οδικής βοήθειας

Προκηρύσσεται ξανά από τον δήμο η θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη

Γ. Σακελλαρίδης: Η «Νέα Αριστερά» θα αποτελέσει τη θετική έκπληξη των Ευρωεκλογών

Ποιες παραλίες της Δωδεκανήσου θα βγάλει στο... σφυρί η Κτηματική Υπηρεσία και με τι ποσά