Μαγικές μεσαιωνικές βραδιές στο κάστρο της Κρητηνίας

Μαγικές μεσαιωνικές βραδιές  στο κάστρο της Κρητηνίας

Μαγικές μεσαιωνικές βραδιές στο κάστρο της Κρητηνίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1703 ΦΟΡΕΣ

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας αναφέρει τα εξής: «...και να που ύστερα από τρία χρόνια παύσης, αναβίωσε και πάλι για δύο ημέρες η μεγαλειώδης μεσαιωνική γιορτή στο κάστρο Κρητηνίας.

Το κάστρο λούστηκε με τον χρυσαφένιο φωτισμό του και στο μαγειρειό τα καζάνια και τα μεγάλα τηγάνια μπήκαν στις φωτιές για να γευτούν οι πολυπληθείς επισκέπτες ντόπιοι και τουρίστες απίστευτες μεσαιωνικές γεύσεις. Οι γυναίκες δίπλα άρχισαν να πλάθουν μακαρόνια και πίτες και ο μπουφές γέμισε σύντομα με λουκούλλεια εδέσματα!

Ο κόσμος αποσβολωμένος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα απίστευτα ακροβατικά από τους Τανζανούς «Μεσαιωνικούς πάνθηρες», καθώς και τα κορίτσια του κάστρου χορεύουν όμορφους μεσαιωνικούς χορούς και την ομάδα των κοριτσιών «άναμα» με χάρη και τόλμη να εκτελεί πρόγραμμα με φωτιές.


Ο βασιλιάς και η βασίλισσα του κάστρου συνοδεία ιπποτών, κοριτσιών με δάδες και ζωντανής μεσαιωνικής μουσικής διαβαίνουν την αυλή του κάστρου και κάτω από τα βλέμματα του κόσμου γίνεται η στέψη του νέου ιππότη.


Όλο αυτό το καταπληκτικό σκηνικό συμβάλλει, ώστε οι επισκέπτες και τα μικρά παιδιά να αισθάνονται πως βρίσκονται στο Μεσαίωνα!
Αυτή είναι η μεσαιωνική γιορτή κάστρου Κρητηνίας, όπου ο κόσμος την κατατάσσει μία από τις καλύτερες πάνω στο νησί.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (τμήμα γαστρονομίας κ. Ζανετίδη Φιλήμονα), τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, το ΔΟΠΑΡ (τμήμα πολιτισμού) δήμου Ρόδου και την Αρχαιολογία για την έγκριση παραχώρησης χώρου στο κάστρο.


Πολλές ευχαριστίες στους εκπληκτικούς εθελοντές μας, που χωρίς αυτούς η γιορτή θα ήταν ακατόρθωτη, στους παραγωγούς που μας διαθέτουν τα φρέσκα προϊόντα τους, το εστιατόριο- κάφε μπαρ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στην Παλιά Πόλη, την εταιρεία τροφίμων «ΙΒΙΣΚΟΣ» και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Πάντα κοντά μας τα συνεργεία του πρώην δήμου Αταβύρου, η τοπική κοινότητα Κρητηνίας και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου».


Φωτογραφικό υλικό: κ. Εύη Κοκκίνου

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας