Διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό μαθήτρια της Ρόδου

Διακρίθηκε σε Πανελλήνιο  Διαγωνισμό μαθήτρια της Ρόδου

Διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό μαθήτρια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1143 ΦΟΡΕΣ

Από το Κολλέγιο Ρόδου έγιναν γνωστά τα εξής:

«Η μαθήτριά μας της Ε΄ Δημοτικού, Τσαμπάζη Χρυσούλα, έλαβε μέρος στο μαθητικό Διαγωνισμό Φαντασίας και Γρίφων Λογικής: “Out of the Box Challenge” και κατάφερε να περάσει αρχικά στη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού, 4η Πανελληνίως κι έπειτα στη Γ΄ Φάση του Διαγωνισμού στους/στις 25 πρώτους/ες σε όλη την Ελλάδα!
Οι φάσεις του διαγωνισμού είναι οι πιο κάτω:


Το “Out of the Box Challenge” διαρθρώνεται σε 3 διαδοχικές φάσεις, όπου η μία δίνει πρόκριση στην επόμενη, με βάση τις σχετικές επιδόσεις των μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη ηλικιακά κριτήρια.


Α’ φάση: Οι μαθητές πηγαίνουν στο εξεταστικό κέντρο της περιοχής τους και παίρνουν θέματα με τα οποία θα έχουν 2 ώρες να ασχοληθούν υπό επιτήρηση.


Β’ φάση: Τα παιδιά που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη σχετική βαθμολογία από την Α’ φάση θα προκριθούν στη Β’ φάση, στο «Φεστιβάλ». Το Φεστιβάλ αποτελείται από διαφορετικούς σταθμούς, από τους οποίους περνούν όλοι οι συμμετέχοντες μέσα σε 3 ώρες, για να συνεργαστούν σε διαφορετικές ομάδες και να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους.


Γ’ φάση: Η Γ΄ φάση του διαγωνισμού είναι ο «Επιταχυντής». Τα παιδιά που θα μαζέψουν τη μεγαλύτερη σχετική βαθμολογία από τη Β’ φάση, θα προκριθούν και θα μαζευτούν σε έναν κατασκηνωτικό χώρο για 10 μέρες. Εκεί θα συναντήσουν διάφορες αποστολές από πραγματικά προβλήματα, από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξουν ποια θα αντιμετωπίσουν.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν workshops, θα έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τη δυνατότητα να μιλήσουν με ειδικούς (αναφορικά με κάθε πρόβλημα) με στόχο μετά τις 10 μέρες να μπορούν να παρουσιάσουν μια λύση για το πρόβλημα που έχουν αναλάβει.


Η μαθήτριά μας, λοιπόν, Τσαμπάζη Χρυσούλα, πέρασε στη Γ΄ Φάση, στον «Επιταχυντή», όπου το χρονικό διάστημα 19 με 28 Ιουλίου θα βρίσκεται στο κτήμα Αμφίκαια, στον Παρνασσό, προσπαθώντας να κερδίσει και να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.


Ευχόμαστε στη Χρυσούλα μας να το απολαύσει, να περάσει όμορφες και δημιουργικές στιγμές και να ξέρει ότι όλοι εμείς στο Δημοτικό του Κολλεγίου Ρόδου είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που ήδη κατάφερε! Η Χρυσούλα μας είναι η απόδειξη ότι όλα είναι εφικτά φτάνει να το ονειρευτούμε και να παλέψουμε γι’ αυτό το όνειρο.


Ο πρόεδρος και η διεύθυνση του Κολλεγίου Ρόδου συγχαίρουν θερμά τη Χρυσούλα μας για την πανελλήνια επιτυχία της, την οικογένειά της για την αδιάλειπτη υποστήριξη, τους Εκπαιδευτικούς για την καθοδήγηση καθώς και τον διευθυντή κο Σπύρου για την προώθηση του Διαγωνισμού.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου