Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά του νησιού μας

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά του νησιού μας

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά του νησιού μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1649 ΦΟΡΕΣ

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει η εμπορική αγορά της Ρόδου, μετά από μία υποτονική περίοδο, ενόψει και των θερινών εκπτώσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου.

Δήλωσε, χθες, σχετικά ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου (ΕΣΡ) κ. Κώστας Σπανός:
«Μετά από ένα αρκετά υποτονικό εικοσαήμερο, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, βλέπουμε μία αρκετά αισθητή βελτίωση στην αγορά. Είμαστε βέβαια στην υψηλή σεζόν πλέον και ήταν αναμενόμενο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρχε μία «κοιλιά» την προηγούμενη περίοδο αλλά τα νέα που έχουν από την αγορά είναι ότι ανεβαίνει η κίνηση. Όπως είπε, υπάρχει μία αύξηση της τουριστικής κίνησης και ταυτόχρονα μία μείωση της διάρκειας παραμονής στο νησί καθώς και μία ελαφρά μείωση της κατανάλωσης ανά επισκέπτη.

«Ελπίζουμε ότι, στο τέλος της χρονιάς, και λόγω της αυξημένης κίνησης, θα οδηγηθούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα δεν είναι πάρα πολύ καλά αλλά είναι αρκετά ικανοποιητικά», είπε.

Σημειώνεται ότι, οι εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουλίου, θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου. Στο σημείο αυτό, ο γραμματέας του ΕΣΡ σημείωσε ότι έχει βγει καινούργιος κώδικας δεοντολογίας στις 21 Απριλίου φέτος, ο οποίος καθορίζει με σαφήνεια πως θα πρέπει να παρουσιάζονται οι μειώσεις των τιμών και οι εκπτώσεις στην αγορά και απηύθυνε έκκληση στον εμπορικό κόσμο να τηρήσουν όλοι τον συγκεκριμένο κώδικα διότι θα υπάρξουν έλεγχοι οι οποίοι πλέον δεν γίνονται τοπικά αλλά σε κεντρικό επίπεδο και δυστυχώς τα πρόστιμα δεν ανακαλούνται. Για ενημέρωση μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του ΕΣΡ ή να κατεβάσουν το σχετικό ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι, αυτή την περίοδο, επιτρέπονται οι προσφορές οι οποίες έχουν απελευθερωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι οποίες, επίσης, θα πρέπει να ακολουθούν τους συγκεκριμένους κανόνες καθώς απαγορεύεται αυστηρώς να αναγράφεται η λέξη «εκπτώσεις» είτε στα ελληνικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η λέξη «προσφορές» ή “offers” στα αγγλικά.

Διαβάστε ακόμη

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας