ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Θα γίνει η ασφαλτόστρωσις της περιφερειακής Ρόδου εντός του τρέχοντος έτους

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Θα γίνει η ασφαλτόστρωσις της περιφερειακής Ρόδου εντός του τρέχοντος έτους

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Θα γίνει η ασφαλτόστρωσις της περιφερειακής Ρόδου εντός του τρέχοντος έτους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 30 Ιουνίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3671

 

ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧ. ΕΤΟΥΣ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως συντόμως αναμένεται ότι θα ρυθμισθή το θέμα της εκτελέσεως του έργου επεκτάσεως της ασφαλτοστρώσεως της περιφερειακής οδού της Ρόδου. Ήδη γίνονται ωρισμέναι προσπάθειαι διά την ρύθμισιν θεμάτων διαδικασίας μετά την τακτοποίησιν, των οποίων θα αρχίση αμέσως η εκτέλεσις του έργου. Βάσει της μελέτης προβλέπεται ασφαλτόστρωσις οδού μήκους άνω των 60 χιλιομέτρων συμφώνως προς το από μακρού υφιστάμενον πρόγραμμα υπολογίζεται δε ότι το έργον θα περατωθή εντός του έτους.

ΠΡΟΣΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΕΚ ΔΑΚΟΥ
ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ ΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΝ
Σήμερον την πρωίαν ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου κ. Σωτηρίου, επωφελούμενος της αργίας, θα πραγματοποιήση περιοδείαν εις την ύπαιθρον της Ρόδου, προς επιτόπιον παρακολούθησιν των εργασιών των συνεργείων καταπολεμήσεως του δάκου της ελαίας.
Ο κ. διευθυντής θα επισκεφθή τα συνεργεία Καλυθιών, Λάρδου, Λαέρμων, Απολλώνων, Έμπωνας, Σαλάκου, Παραδεισίου και Σορωνής, θα παρακολουθήση τας εργασίας και θα δώση οδηγίας διά την περαιτέρω εκτέλεσιν των εργασιών, ούτως ώστε να γίνουν με ικανοποιητικήν απόδοσιν.
ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
Εν τω μεταξύ, κατά τηλεγράφημα εκ Καρπάθου, εσημειώθη εις Όλυμπον Καρπάθου προσβολή δάκου εις ωρισμένα ελαιόδενδρα, περιωρισμένον πάντως αριθμού. Κατόπιν αυτού, η Διεύθυνσις Γεωργίας έδωσεν εντολήν διά την αποστολήν του ισχυροτέρου φαρμάκου «Ρογκόρ», προς αποτελεσματικήν καταπολέμησιν του δάκου εις τας εστίας του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ
ΝΕΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΣΦΑΙΡΙΣΤΗΡΙΑ
Ως ανεκοινώθη, διά διαταγής της Διοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου προς τα εις την δύναμίν της αστυνομικά τμήματα και σταθμούς, απαγορεύεται η παραμονή νέων ηλικίας κάτω των 16 ετών εις καφενεία και σφαιριστήρια.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Αύριον την 10ην π.μ. θα γίνη εις το Λιμεναρχείον η τελετή παραδόσεως των καθηκόντων του Κ. Λιμενάρχου, υπό του αποχωρούντος λόγω μεταθέσεως αντιπλοιάρχου κ. Γελαδάκη εις τον υπολιμενάρχην υποπλοίαρχον Τσαπραλήν, μέχρι της αφίξεως του νέου Λιμενάρχου πλωτάρχου Κυπριώτου.
Εξ άλλου την εσπέραν της Δευτέρας η Ένωσις Ναυτ. Πρακτόρων θα δώση δείπνον προς τιμήν του Γελαδάκη.

Η ΛΕΡΟΣ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ
ΜΕ ΟΡΝΙΘΑΣ ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ
Μεταδίδεται εκ Λέρου ότι κατόπιν των προσφάτων αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την διάρκειαν συσκέψεως ήρχισεν εξόρμησις διά την περαιτέρω ανάπτυξιν της πτηνοτροφίας εις την νήσον. Βάσει του καταρτισθέντος προγράμματος αντικειμενικός σκοπός είναι η ανάπτυξις της παραγωγής ορνιθοειδών εις την νήσον, μέχρι σημείου να καλύπτωνται όλαι αι ανάγκαι της Δωδεκανήσου.

180 ΤΟΝΝΟΙ ΤΟΜΑΤΑΣ
Ως ανεκοινώθη υπό του Κονσερβοποιείου της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου απερροφήθησαν 180 τόννοι τομάτας.

Η ΑΥΞΗΣΙΣ ΥΛΟΤΟΜΙΚΩΝ
Απεφασίσθη υπό του υπουργείου Γεωργίας η αύξησις κατά 20% των αμοιβών των κατ’ αποκοπήν υλοτομικών εργασιών των υλοτόμων των εργαζομένων εις τα δι’ αυτεπιστασίας υπό του Δημοσίου εκμεταλλευόμενα δημόσια δάση.

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Μεταδίδεται εκ Καλύμνου ότι ήρχισαν εκεί αι αφίξεις ξένων περιηγητών διά πρώτην φοράν εις οργανωμένας ομάδας. Οι αφικνούμενοι περιηγηταί με προοπτικήν παραμονής επί δύο έως τρεις ημέρας, είναι κυρίως Γερμανοί, Ελβετοί και Αυστριακοί.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...