Νίκος Γερονικόλας: Σέρνουν τους ομπρελάδες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα

Νίκος Γερονικόλας: Σέρνουν τους ομπρελάδες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα

Νίκος Γερονικόλας: Σέρνουν τους ομπρελάδες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2513 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Γερονικόλας αναφορικά με τις δημοπρασίες για τις ομπρέλες. Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την αγωνία των ομπρελάδων να διατηρήσουν τα πόστα τους κατά τη χθεσινή διαγωνιστική διαδικασία εκμετάλλευσης των κεντρικών παραλιών της Ρόδου. Στην κυριολεξία οι ομπρελάδες έχυσαν το αίμα τους προκειμένου να διατηρήσουν τις δουλειές τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νικόλαος Γερονικόλας και όλα τα μέλη της παράταξης «Αρχή Οργάνωσης», τασσόμαστε στο πλευρό των ομπρελάδων και των επιχειρηματιών εκείνων που η μέχρι σήμερα επαγγελματική τους πορεία έδειξε ότι σέβονται και συνυπάρχουν με τους λουόμενους που απλώς θέλουν να απλώσουν την πετσέτα τους στην ακτή.

Από τα χθεσινά γεγονότα στο δημαρχείο οι ομπρελάδες της πόλεως Ρόδου κατάφεραν μια δική τους νίκη, παρεμποδίζοντας τους εκπροσώπους των εταιρειών να συμμετάσχουν στην πλειοδοτική διαδικασία. Ενημερωθήκαμε, ωστόσο, ότι ήδη ετοιμάζονται προσφυγές από την άλλη πλευρά και ότι η υπόθεση θα συρθεί στα δικαστήρια.

Επιπρόσθετα, ουδείς από το Δήμο Ρόδου μιλάει για το τι ήδη συμβαίνει και το θα συμβεί με όλες τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού μας.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, το Δημοτικό Συμβούλιο Ροδίων είχε τη δυνατότητα να αποδεχθεί την πρόταση του πολύπειρου Νομικού του Συμβούλου Θ. Παπαγεωργίου για αίτημα μονοετούς παράτασης των μισθώσεων εκμετάλλευσης παραλιών, λόγω των προβλημάτων που είχε προκαλέσει η πανδημία του Covid19. Το αίτημα αυτό θα μπορούσε να ενισχυθεί μέσω της ΚΕΔΕ και συνολικά από τους δήμους να διεκδικηθεί η ικανοποίησή του για ολόκληρη την επικράτεια.

Σ’ αυτόν, τον ένα χρόνο της παράτασης, ο Δήμος Ρόδου θα είχε τη δυνατότητα να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα επιχειρήματα με δύο στόχους: Είτε να γίνει περαιτέρω διευκρίνηση του άρθρου 71 του σχετικού Νόμου και οι παραλίες ως «ζώνη αιγιαλού» να εξαιρεθούν από τον όρο «Τουριστικά Δημόσια Κτήματα», είτε να παραμείνει η διαχείρισή τους στην αρχική Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό η Δημόσια συζήτηση ενός αμιγώς πολιτικού θέματος με κοινωνικές προεκτάσεις σε όλη την Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει στη διατήρηση της εκμετάλλευσης των παραλιών μέσω των Δήμων (ΟΤΑ). Αυτή η διαδικασία αποτελεί μία από τις θέσεις της παράταξής μας, «Αρχή Οργάνωσης» με υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου τον Νίκο Γερονικόλα.

Αντί αυτού, η Δημοτική Αρχή Ρόδου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου, τάχθηκε μεν υπέρ της ανάκλησης μεταφοράς διαχείρισης των παραλιών προς την ΕΤΑΔ, όμως στη συνέχεια η ίδια Δημοτική Αρχή Ρόδου ξεκίνησε συζήτηση με την ΕΤΑΔ ώστε οι διαγωνισμοί να γίνονται κάθε τρία χρόνια. Στην πράξη, η Δημοτική Αρχή Ρόδου, με τον τρόπο αυτό όχι μόνο δεν αμφισβήτησε, αλλά επιπρόσθετα αναγνώρισε την αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ στη διαχείριση των παραλιών των Δήμων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο