«Παρών» για τον δήμο Ρόδου δηλώνει ο Δημήτρης Γάκης

«Παρών» για τον δήμο Ρόδου δηλώνει ο Δημήτρης Γάκης

«Παρών» για τον δήμο Ρόδου δηλώνει ο Δημήτρης Γάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1943 ΦΟΡΕΣ

«Παρών» δηλώνει ο Δημήτρης Γάκης για τον δήμο Ρόδου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, αν κι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να διεκδικήσει με κομματική στήριξη παρουσία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, όπως δήλωσε χθες στον Real Voice 99.5 ο πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» και τους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη του αγάπη ήταν πάντα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για μία προσπάθεια να συκροτηθεί ένα κόμμα. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για να ριζώσει ένα κόμμα. Να αποκτήσει ρίζες και γειώσεις στην κοινωνία, αλλιώς είμαστε πάλι στον αέρα. Νομίζω ότι θα κλείσει πάρα πολύ γρήγορα η ιστορία με τον πρόεδρο, σε τρεις-τέσσερις βδομάδες…

Η πολιτική γραμματεία συγκαλείται, το εκτελεστικό γραφείο συνεδρίασε προχθές, θα πάμε στην κεντρική επιτροπή, θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες και θα γίνουν εκλογές στα μέλη.

Θα πρέπει να τρέξουν πάρα πολύ γρήγορα τώρα οι διαδικασίες από τις οργανώσεις μας», επισήμανε ο κ. Γάκης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πολύτιμος χρόνος καθότι τέλος Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των ψηφοδελτίων για την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

«Σε εκείνο που πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο τι θα κάνουμε με την Τ.Α. γιατί έχει μία πενταετία μπροστά της και πως θα μπορέσουμε δηλαδή ό,τι κάνουμε σήμερα, σε τρεις μήνες, θα το έχουμε μπροστά μας τα επόμενα 5 χρόνια.

Άρα λοιπόν είναι είναι κρίσιμο το θέμα της Αυτοδιοίκησης δεν είναι εντάξει θα κατατεθούν κάποιες υποψηφιότητες και τελειώσαμε εκεί. Βέβαια δεν τελειώσαμε εκεί, τελειώσαμε στην εσωστρέφειά μας. Η εσωστρέφεια πρέπει να είναι στραμμένη στην Αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, γιατί θα χάσουμε μία πενταετία στην Τ.Α».


Ερωτηθείς ο κ. Γάκης – ο οποίος ήταν ο πρώτος Βουλευτής της Αριστεράς στα Δωδεκάνησα- τι σκοπεύει να πράξει και αν υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον για το δήμο Ρόδου, απάντησε ότι:


«Ο μεγάλος έρωτας για μένα ήταν πάντα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όταν λέμε ότι ανανεώνουμε και το νέο κύμα έρχεται θα πρέπει να φεύγουμε από ένα χώρο και να πηγαίνουμε σε έναν άλλο χώρο, γιατί τον αγαπάμε πολύ. Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια προοπτική, εκτός κι αν οι συνθήκες διαμορφωθούν και είναι τέτοιες που δεν θα αρνηθώ να αναλάβω ένα τέτοιο ρόλο.

 


Δηλαδή αν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης, αν η άλλη πλευρά τουλάχιστονστο δικό μας χώρο στη Ρόδο είναι πολυδιασπασμένη και κατεβάζει 2-3 ψηφοδέλτια και δε μπορούμε να συνεννοηθούμε και οι άλλοι δύο και δε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους μπορούν τα όργανα να πάρουν και μία απόφαση μιας κομματικής αν θέλετε εμφάνιση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης όπως παλιά με το «Ροδοκόκκινο».

Γιατί και στο “Ροδοκόκκινο” αυτή η «ηρωική» προσπάθεια έγινε, τελευταία στιγμή καταθέσαμε ένα ψηφοδέλτιο, το οποίο πήρε πολύ μικρό ποσοστό, έβγαλε όμως έναν εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο τον επικεφαλής της παράταξης και σχεδόν ήταν ισότιμο μέλος με όλες τις παρατάξεις.

Αν αποφασίσουμε ότι θα έχουμε μία δικιά μας παρουσία, αλλά δεν υπάρχει καμία διαθεσιμότητα από τους συντρόφους τους νέους να σηκώσουν αυτό το βάρος, προφανώς δε θα αρνηθώ να συμμετάσχω στην υλοποίηση της απόφασης».

Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε βεβαίως και στην παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος ήταν «παρών» προχθές στο Ζάππειο, στις δηλώσεις που έκανε ο παραιτηθείς Πρόεδρος του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας