Ε. Φραγκάκης: Σταθερά αγαπημένος τουριστικός προορισμός το νησί της Χάλκης

Ε. Φραγκάκης: Σταθερά αγαπημένος τουριστικός προορισμός το νησί της Χάλκης

Ε. Φραγκάκης: Σταθερά αγαπημένος τουριστικός προορισμός το νησί της Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1164 ΦΟΡΕΣ

Σταθερά αγαπημένος τουριστικός προορισμός είναι η Χάλκη, τα τελευταία χρόνια, για όσους επιλέγουν ηρεμία και χαλάρωση στις διακοπές τους, λέει ο δήμαρχος του νησιού κ. Άγγελος Φραγκάκης.

Σε δηλώσεις του χθες για την κίνηση στο νησί, είπε, καταρχάς, ότι, ως γνωστόν, η Χάλκη ανέκαθεν ήταν ένας ελκυστικός προορισμός και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρά τα προβλήματα με την πανδημία, δεν είχε καμία μείωση στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα «γιατί μας επιλέγουν άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά αναζητούν τόπο που μπορεί να τους δώσει αυτή την ηρεμία και τη χαλάρωση», είπε.

Συμπλήρωσε λέγοντας:
«Και η φετινή χρονιά φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλή. Ειδικά στο κομμάτι των καταλυμάτων, της διαμονής δηλαδή, μπορώ να σας πω ότι αγγίζουμε και τα όρια της πληρότητας».

Δεν παρέλειψε να πει, στη συνέχεια, ότι το νησί, ολόκληρη η κοινωνία, έχει κάνει αρκετά βήματα για ν’ αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της: «Και η γαστρονομία μας αλλά και οι υπηρεσίες διαμονής βελτιώνουν κάθε χρόνο τις παροχές, οπότε ο κόσμος περνάει πάρα πολύ όμορφα στο νησί της Χάλκης», τόνισε.

Η Χαλκη είναι, βέβαια, και «πράσινο» νησί-υπενθυμίζεται ότι είναι το πρώτο Gr eco island,+ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να μετατρέψει τα μικρά νησιά σε αειφόρους και βιώσιμους προορισμούς.

Είναι το πρώτο νησί που χαρακτηρίστηκε έτσι, πιλοτικά, και λειτουργεί σε έναν πολύ καλό βαθμό, κάτι που ξεκινούν να επικοινωνούν, όπως πρόσφατα στη Στουτγκάρδη όπου παρουσίασαν τι έχουν κάνει ως τόπος και ως χώρα για την ενεργειακή επάρκεια.

Αυτή την περίοδο συντάσσεται η πρόσκληση για τα Gr eco islands, με χρηματοδότηση γύρω στα 150 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο κ. Φραγκάκη, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα νησιά και η Χάλκη, ως πιλοτικό νησί, φιλοδοξεί να εντάξει πολλά έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού, το λυμάτων αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων, των οποίων η διαχείριση θα γίνεται μέσω κυκλικής οικονομίας με ΑΠΕ.

Ερωτηθείς, τέλος, αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχουν μία παραταξιακή και με τους συνεργάτες του θα αποφασίσουν τι θα κάνουν στις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης