Υπεγράφη η Χάρτα Διαφορετικότητας από τους δήμους Ρόδου και Χάλκης

Υπεγράφη η Χάρτα Διαφορετικότητας από τους δήμους Ρόδου και Χάλκης

Υπεγράφη η Χάρτα Διαφορετικότητας από τους δήμους Ρόδου και Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1684 ΦΟΡΕΣ

Υπεγράφη προχθές από τον δήμο Ρόδου και τον δήμο Χάλκης η Χάρτα Διαφορετικότητας με σκοπό την προώθηση της διαφορετικότητας, της ποικιλομορφίας και της εξασφάλισης των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο.

Ήταν μία ιστορική στιγμή, καθώς οι δύο δήμοι είναι οι πρώτοι που υπογράφουν μετά την Αθήνα, από τη χώρα μας, τη συγκεκριμένη Χάρτα, η οποία υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Για το λόγο αυτό στο νησί μας βρέθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ΚΕΑΝ, ιδρυτής της Diversity Charter Greece κ. Σταύρος Μηλιώνης. Τη Χάρτα υπέγραψαν για τον δήμο της Ρόδου ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης και για τον δήμο Χάλκης ο δήμαρχος του νησιού κ. Άγγελος Φραγκάκης.

Της υπογραφής προηγήθηκε ημερίδα - βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Διαφορετικότητα – Συμπερίληψη – Ισότητα στον εργασιακό χώρο», όπου επιχειρήθηκε το άνοιγμα, για πρώτη φορά στα τοπικά δεδομένα, ενός διαύλου επικοινωνίας και ενός γόνιμου πεδίου σκέψης σε θέματα διαφορετικότητας, συμπερίληψης και ισότητας στον εργασιακό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν εμπειρίες ατόμων που ανήκουν στους πυλώνες διαφορετικότητας, αλλά και οι θέσεις τοπικών φορέων εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και των πολιτικών κομμάτων.

Το βιωματικό εργαστήρι διοργανώθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου, τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Οργάνωσης, το Τμήμα Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας της Διεύθυνσης Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας του δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και το EUROPE DIRECT Νοτίου Αιγαίου της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου ΑΝ.ΔΩ.

Σημειώνεται πως η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό την προώθηση της διαφορετικότητας, της ποικιλομορφίας και της εξασφάλισης των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο.

Στόχος η αλληλεγγύη, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη στους έξι πυλώνες διαφορετικότητας: Φύλο, Ηλικία, Φυλή/Χρώμα, Αναπηρία/Χρόνια πάθηση, Εθνική/εθνοτική καταγωγή, Σεξουαλικός προσανατολισμός. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα.

Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και η υπογραφή της είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς να αναπτύσσουν και να υλοποιούν πρακτικές ένταξης και διαχείρισης της διαφορετικότητας.

Διαβάστε ακόμη

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν