Διπλή κυβερνητική παρέμβαση για τον σερβιτόρο που παρέδιδε κολυμπώντας παραγγελία στη Ρόδο

Διπλή κυβερνητική παρέμβαση για τον σερβιτόρο που παρέδιδε κολυμπώντας παραγγελία στη Ρόδο

Διπλή κυβερνητική παρέμβαση για τον σερβιτόρο που παρέδιδε κολυμπώντας παραγγελία στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3032 ΦΟΡΕΣ

"Δεν με ενοχλεί αυτός ο τρόπος εργασίας. Εισπράττω 200 ευρώ φιλοδώρημα" - λέει ο σερβιτόρος

Την άμεση παρέμβαση δυο υπουργείων προκάλεσε  βίντεο που εμφανίζει νεαρό σερβιτόρο να αγωνίζεται να παραδώσει παραγγελίες σε beach bar της Ρόδου κολυμπώντας.

Σε ανάρτηση του ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζει ότι κινήθηκαν άμεσα οι προβλέπομενες διαδικασίες και ήδη κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθέωρησης Εργασίας διενεργεί έλεγχο.

Για το γνωστό περιστατικό με τον σερβιτόρο στην Ρόδο Κλιμάκιο της τοπικής υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, αυτή τη στιγμή διενεργεί έλεγχο. Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματά του

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δήλωση του σημειώνει ότι δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα κατασκευών μέσα στην θάλασσα.

Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Το βίντεο:
Οργή προκαλεί βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media και δείχνει έναν σερβιτόρο σε γνωστό beach bar της Ρόδου να παραδίδει παραγγελία σχεδόν... κολυμπώντας!

Όπως φαίνεται, ο σερβιτόρος κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

«Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», έγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι

Ο πρόεδρος του ΕΚΡ

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΕΚΡ κος Παναγιώτης Εγγλέζος με ανάρτησή του στην προσπωπική του σελίδα αναφέρει:

"Σχετικά με το περιστατικό με τον νεαρό σερβιτόρο που σερβίρει μέσα στην θάλασσα και κάνει το γύρο του διαδικτύου και είναι πρώτη είδηση σε όλη την Ελλάδα σας ενημερώνουμε ότι το εργατικό κέντρο Ρόδου έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται..Τέτοια περιστατικά μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν. "

"Δεν με ενοχλεί αυτός ο τρόπος εργασίας. Εισπράττω 200 ευρώ φιλοδώρημα" - λέει ο σερβιτόρος

Στον Εισαγγελέα θα καταθέσουν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΡ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου), Εγγλέζο Παναγιώτη, το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

 

Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης του beach bar

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Για τις παράνομες κατασκευές, όμως, όπως φαίνεται, γνώριζε και το Λιμενικό αλλά και η δημοτική αρχή, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση. Ενδεικτικό είναι ότι το καλοκαίρι του 2021 κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες της γνωστής influencer Ιωάννας Τούνη πάνω σε αυτές τις πλωτές εξέδρες και τότε οι σερβιτόροι έκαναν το ίδιο δρομολόγιο για να την σερβίρουν -όπως και τους υπόλοιπους πελάτες- όμως ουδείς ασχολήθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί