Γ. Ιατρίδης: «Αποχωρώ έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου και το κεφάλι ψηλά»

Γ. Ιατρίδης: «Αποχωρώ έχοντας ήσυχη  τη συνείδησή μου και το κεφάλι ψηλά»

Γ. Ιατρίδης: «Αποχωρώ έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου και το κεφάλι ψηλά»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2247 ΦΟΡΕΣ

Τέλος εποχής για τον κ. Γιάννη Ιατρίδη στην Αυτοδιοίκηση αφού, μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες που πρωταγωνιστούσε στα κοινά του τόπου, με μία ανάρτησή του χθες, αιφνιδιαστικά, ανακοίνωσε ότι βάζει πλέον «τελεία και παύλα».

Η ανάρτηση του κ. Γ. Ιατρίδη, χθες το μεσημέρι, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφίες του Μνημείου των «Πηγών Καλλιθέας» και του κλειστού γηπέδου της περιοχής, είναι η παρακάτω:
«Στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όπου τα έργα μαρτυρούν τα λόγια περισσεύουν.
Υπηρέτησα την αυτοδιοίκηση για πολλές τετραετίες και αφήνουμε παρακαταθήκη στον τόπο μας, μαζί με τους συνεργάτες μου, εκτός από τις υποδομές και μεγάλα αναπτυξιακά έργα.


Ήρθε η ώρα να βάλω τέλεια και παύλα.
Ευχαριστώ από καρδιάς την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου και όλους τους συνδημότες μου».


Σημειώνεται ότι, η γνωστοποίηση αυτή του επί πέντε τετραετίες δημάρχου του πρώην δήμου Καλλιθέας, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το εγκώμιο που του έπλεξε ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, στην οποία επίσης, στις αντικαταστάσεις που έκανε στα Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων του δήμου, επαναβεβαίωσε τη συμμετοχή του κ. Ιατρίδη σ’ αυτό του ΠΡΟΤΟΥΡ.


Σε δηλώσεις του, όμως, στη «Ροδιακή», λίγη ώρα μετά την ανάρτησή του, ο κ. Ιατρίδης, καταρχάς ξεκαθαρίζει ότι η δημοσιοποίηση της απόφασής του αυτής δεν έχει καμία σχέση με αυτό και υπενθυμίζει ότι, όλο αυτό το διάστημα, και μετά την αποχώρησή του από τη ΔΕΡΜΑΕ-της οποίας, ως γνωστόν, ήταν πρόεδρος στην αρχή της θητείας-ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ.


Όπως λέει στη «Ροδιακή», επρόκειτο για μία ειλημμένη απόφαση και ήθελε να τη γνωστοποιήσει μετά τις βουλευτικές εκλογές, όπως και έκανε. Άλλωστε, τον τελευταίο καιρό, ήταν αισθητή η αποστασιοποίησή του από τα δημοτικά μας τεκταινόμενα αφού ούτε στον ΠΡΟΤΟΥΡ είχε ενεργό συμμετοχή ούτε και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου εμφανιζόταν.


Ο κ. Ιατρίδης πρωταγωνίστησε στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου για 32 χρόνια και έγραψε ιστορία για τη διεκδικητικότητα και τη μαχητικότητα που τον χαρακτήριζε σε κάθε θέση που εξέφραζε και σε κάθε απόφασή του.


Σ’ αυτόν πιστώνεται-το ανέφερε, για ακόμα μία φορά, και στη συνεδρίαση του δ.σ. ο δήμαρχος-ότι το εμβληματικό Μνημείο των «Πηγών Καλλιθέας» περιήλθε στον δήμο και αναστυλώθηκε, όπως και η κατασκευή του κλειστού Καλλιθέας ενώ μνημειώδης έχει μείνει η αντίδρασή του όταν η κατάσταση στο Φαληράκι είχε ξεφύγει... να μεταβεί στο Λονδίνο και να απαιτήσει από τους εκεί αρμοδίους να παρέμβουν για να δοθεί ένα τέλος στα έκτροπα που στιγμάτιζαν για χρόνια τον Ροδιακό τουρισμό.


«Μετά από τόσες δεκαετίες, τι είναι αυτό που σας έχει μείνει;», τον ρωτήσαμε και εκείνος έχει έτοιμη την απάντηση: «Η ικανοποίηση ότι περπατάω στον δρόμο και ο κόσμος μου λέει καλημέρα, αλλά και τα χαμόγελα που εισπράττω», λέει και συμπληρώνει: «Και στα νησιά που πάω ο κόσμος με υποδέχεται εξίσου με χαμόγελα…


Η υστεροφημία του δημάρχου είναι μεγάλη υπόθεση. Να σε βλέπει ο κόσμος στον δρόμο και…να μην γυρνάει τα μούτρα».
Αυτό είναι το ένα, το άλλο για το οποίο δεν μπορεί να κρύψει την υπερηφάνεια του είναι τα μεγάλα έργα υποδομής που έκανε αφού εκτός από τα παραπάνω, αναφέρει τα αποχετευτικά έργα σε όλο τον σημερινό δήμο Καλλιθέας, πάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία κτλ.


«Δικαίωση» είναι η λέξη που αναφέρει στη συνέχεια, όταν η κουβέντα έρχεται στο τοπόσημο του Ροδιακού τουρισμού, το Φαληράκι, για το οποίο λέει ότι χάρη στις προσπάθειές τους σήμερα ο κόσμος εισπράττει πολλά χρήματα. Και παραπέμπει σ’ αυτό που αναφέρει στην ανάρτησή του, ότι ο κόσμος εκ του αποτελέσματος κρίνει και γι’ αυτό νιώθει ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Εύχεται μόνο να μπορέσουν οι επόμενοι να τα συντηρήσουν όλα αυτά μέσα στα χρόνια.
«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη και το κεφάλι ψηλά.

Ο κόσμος με εκτιμάει και μ’ αγαπάει», λέει και δεν παραλείπει να αναφέρει ακόμη ότι, ως δήμαρχος, δεν κοιτούσε μόνο «τα του οίκου του», αλλά βοήθησε και κόσμο και στα νησιά αλλά και στους άλλους δήμους –τότε-της Ρόδου μέσα από τη συμμετοχή του στη Διοίκηση της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και σε άλλα διαδημοτικά όργανα.
«Τους στόχους μου τους πέτυχα γιατί και έργα υποδομών έκανα και μεγάλα αναπτυξιακά έργα.


Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο είναι η πληρωμή», λέει ακόμη και θυμίζει ότι για δεκαετίες τα εγκατέλειψε όλα για ν’ αφοσιωθεί στον δήμο και την αυτοδιοίκηση και τώρα ξεπληρώνει τις υποχρεώσεις του στην οικογένειά του, κάτι που για τον ίδιο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κλείνοντας, εύχεται σ’ αυτούς που είναι τώρα στα πράγματα:«μακάρι να πετύχουν γιατί το νησί αξίζει καλύτερες μέρες. Γιατί-εννοώντας την Κεντρική Διοίκηση-μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε...»

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά