Εγκρίθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Ρόδο

Εγκρίθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Ρόδο

Εγκρίθηκαν από την αποκεντρωμένη διοίκηση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1165 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου η απόφαση του δήμου Ρόδου που αφορούσε διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικότερα τη χωροθέτηση δύο θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων στην οδό Κω, τη χωροθέτηση μίας θέσης γενικής στάθμευσης οχημάτων για τις ανάγκες του Νεστορίδειου Μελάθρου επί της πλατείας Χαρίτου, τη δημιουργία δύο διαβάσεων πεζών στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Σάββα Παυλίδη, τη μονοδρόμηση τμήματος ανώνυμης δημοτικής οδού στην κοινότητα Καλάθου και την περιοδική ετήσια θερινή πεζοδρόμηση τμήματος ανώνυμης δημοτικής οδού στην τοπική κοινότητα Γενναδίου.

Η σχετική απόφαση αναφέρει τα εξής:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1α. Εγκρίνουμε τη χωροθέτηση δύο (2) θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων στην οδό Κω στον δήμο Ρόδου με την κατασκευή οριζόντιας λευκής διαγράμμισης και την τοποθέτηση κατακόρυφων πινακίδων (Ρ-70), στις θέσεις με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 όπως παρακάτω:

1β. Εγκρίνουμε τη χωροθέτηση μίας (1) θέσης γενικής στάθμευσης οχημάτων για τις ανάγκες του Νεστοριδείου Μελάθρου επί της πλατείας Χαρίτου στον δήμο Ρόδου με την κατασκευή οριζόντιας κίτρινης διαγράμμισης και την τοποθέτηση κατακόρυφης πινακίδας (Ρ-40) με υποπινακίδιο, στις θέσεις με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 όπως παρακάτω:

(32/2022 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Ρόδου),

2. Εγκρίνουμε τη δημιουργία δύο (2) διαβάσεων πεζών στη συμβολή των οδών Θεμ. Σοφούλη και Σάββα Παυλίδη στον δήμο Ρόδου με την κατασκευή οριζόντιας λευκής διαγράμμισης και την τοποθέτηση κατακόρυφων πινακίδων (Κ-15), στις θέσεις με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 όπως παρακάτω:

(63/2022 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Ρόδου),

3. Τη μονοδρόμηση τμήματος ανώνυμης δημοτικής οδού στην Κοινότητα Καλάθου στον δήμο Ρόδου από το σημείο με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 Α(865255, 4004810) έως το σημείο με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 Β(865246, 4004920) με την τοποθέτηση κατακόρυφων πινακίδων στις θέσεις με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 όπως παρακάτω:

(63/2022 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Ρόδου),

4. Την περιοδική ετήσια θερινή πεζοδρόμηση τμήματος ανώνυμης δημοτικής οδού στη Τ.Κ Γενναδίου στον δήμο Ρόδου από το σημείο με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 Α(853410, 3993269) έως το σημείο με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 Β(853438, 3993511), πλην των τμημάτων της οδού όπου διέρχονται οι κάθετοι δρόμοι, από 01/05 έως και 31/10 κάθε έτους, με την τοποθέτηση κατακόρυφων πινακίδων στις θέσεις με ενδεικτικές συντεταγμένες κατά ΕΓΣΑ ’87 όπως παρακάτω:

(121/2022 απόφαση δημοτικού συμβουλίου Ρόδου), με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Να λαμβάνεται μέριμνα, ώστε με την εφαρμογή των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να μην επηρεάζονται οι υπηρεσίες των μέσων οδικής μαζικής μεταφοράς. Οποιαδήποτε μεταβολή υπηρεσιών των Μέσων Οδικής Μαζικής Μεταφοράς ήθελε προκύψει συνέπεια εφαρμογής της παρούσας θα υλοποιείται αυστηρά και μόνο κατόπιν έκδοσης εγκριτικής Απόφασης του κατά περίπτωση αρμοδίου οργάνου.

2. Από την εφαρμογή των προτεινομένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δεν θα πρέπει να επηρεάζονται δυσμενώς τα άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

3. Τα μέτρα που λαμβάνονται με την παρούσα απόφαση να ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης, των σηματοδοτών ή των διαγραμμίσεων στο οδόστρωμα, εκτός αν κατά τον χρόνο ισχύος των μέτρων αυτών η κυκλοφορία ρυθμίζεται από στελέχη της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής.

4. Την αυτοδίκαιη ανάκλησή της, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς καθώς και με την απόφαση αυτή.

5. Τη μη νομιμοποίηση τυχόν παράνομων ενεργειών.

6. Την παρακολούθηση της ακριβούς εκτέλεσης των όρων που έχουν τεθεί με αυτή από τις Αρχές προς τις οποίες αποστέλλεται, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

7. Να τηρούνται απαρέγκλιτα τα όσα αναγράφονται στις εισηγήσεις και θεωρημένες μελέτες από τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων και Υποδομών του δήμου Ρόδου, βάσει των οποίων ελήφθησαν οι εν λόγω αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρόδου. Η ασφάλεια οδικής κυκλοφορίας έως υλοποίησης των εν λόγω ρυθμίσεων, οι απαραίτητες σημάνσεις, η ενημέρωση των πολιτών που άπτονται των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθώς και η υλοποίηση αυτών, αποτελούν μέριμνα και ευθύνη του δήμου.

Η παρούσα δεν καλύπτει και δεν υποκαθιστά λοιπές απαιτούμενες κατά νόμο προβλεπόμενες στην περίπτωση γνωμοδοτήσεις (π.χ Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής) και αδειοδοτήσεις.

Κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί προσφυγή από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, μέσα σε διάστημα τριάντα (30) ημερών από τη λήψη της.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας