Προφυλακίστηκε ο ένας Πολωνός, ελεύθερος με όρους ο άλλος

Προφυλακίστηκε ο ένας Πολωνός, ελεύθερος με όρους ο άλλος

Προφυλακίστηκε ο ένας Πολωνός, ελεύθερος με όρους ο άλλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1143 ΦΟΡΕΣ

Στον ανακριτή Ρόδου, προσήχθησαν προχθές το απόγευμα και απολογήθηκαν οι τρεις Πολωνοί που κατηγορούνται για τα 109 «φιξάκια» της ναρκωτικής ουσίας MDMA που βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, στο νησί μας.

Πρόκειται για έναν 18χρονο και έναν 17χρονο που είχαν αρχικά συλληφθεί αλλά και έναν 20χρονο που αναζητιόταν και εν συνεχεία εντοπίστηκε.
Οι τρεις αλλοδαποί που αρνούνται τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους Δημήτρη Δημητριάδη (για τον 17χρονο), Μάνο Τεχνίτη (για τον 18χρονο) και Νάνσυ Παπαχρόνη (για τον 20χρονο), προσήχθησαν προχθές το απόγευμα ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 18χρονος καθώς δεν είχε μόνιμη κατοικία στη χώρα μας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να τον ελέγχει ο επιμελητής ανηλίκων της περιοχής κατοικίας του, ενώ με όρους αφέθηκε ελεύθερος και ο 20χρονος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενοι οι τρεις αλλοδαποί εμπλεκόμενοι ισχυρίστηκαν πως ήρθαν στο νησί μας για διακοπές και πως την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας MDMA που βρέθηκε στο δωμάτιο που διέμεναν την είχαν προμηθευτεί από άγνωστο Άγγλο έναντι του ποσού των 1000 ευρώ για δική τους αποκλειστικά και μόνο χρήση.


Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά ακριβείας την είχαν για να μετράνε τις δόσεις τους, ενώ τα χρήματα είναι αυτά που είχε ο καθένας τους για να περάσει τις διακοπές του στο νησί μας.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η υπόθεση εξιχνιάστηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.


Ειδικότερα, βραδινές ώρες εντοπίσθηκαν οι εμπλεκόμενοι και πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα σε κατάλυμα που διέμεναν, όπου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:


• 109 μικροσυσκευασίες μεθαμφεταμίνης (MDMA) συνολικού βάρους 73,1 γραμμαρίων, έτοιμες προς διαμοιρασμό.
• 2,3 γραμμάρια ουσίας άγνωστης χημικής σύστασης
• Ζυγαριά ακριβείας
• Τα χρηματικά ποσά των 2.265 ευρώ, 640 ζλότι Πολωνίας, 100 δολαρίων Η.Π.Α., 10 λιρών Αγγλίας.


Σε βάρος του 17χρονου και του 18χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβανόταν και ο 20χρονος ο οποίος επίσης στη συνέχεια εντοπίστηκε.


Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως και προανακριτικά και οι δύο συλληφθέντες είχαν αρνηθεί ότι έχουν σχέση με τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο όπου διέμεναν και είχαν ισχυριστεί ότι ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές. Μάλιστα ο 18χρονος είπε ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν είναι δικά του και πως του τα έχει στείλει η οικογένειά του.


Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση