Εργατικό Κέντρο: Επιτακτική ανάγκη να υπάρχει τεχνική επιθεώρηση

Εργατικό Κέντρο: Επιτακτική ανάγκη να υπάρχει τεχνική επιθεώρηση

Εργατικό Κέντρο: Επιτακτική ανάγκη να υπάρχει τεχνική επιθεώρηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 929 ΦΟΡΕΣ

«Η δημιουργία στο νησί μας τεχνικής επιθεώρησης κρίνεται επιτακτική όσο ποτέ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Ειδικότερα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Για άλλη μία φορά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου δικαιώνεται, αφού μετά και τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο νησί φαίνεται πόσο «γυμνό» είναι το σύστημα.

Η παντελής έλλειψη τεχνικής επιθεώρησης εργασίας είναι αυτή που μας έχει φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση. Παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις όλων των κυβερνήσεων δυστυχώς ποτέ δεν έγινε πράξη η δημιουργία της στην περιοχή μας.

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε στο νησί μας καταστάσεις που μόνο ντροπή και αγανάκτηση προκαλούν, τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα δύο γεγονότα ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, ζήτησε από το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να διερευνήσει τα περιστατικά, ενημέρωσε τον εισαγγελέα και του ζήτησε να πράξει ό,τι προβλέπεται, έθεσε στη διάθεση του συναδέλφου που ξυλοκοπήθηκε τον νομικό σύμβουλο του Εργατικού Κέντρου και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοντά του σε ό,τι χρειαστεί.

Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες – εργοδότες του νησιού μας ότι για εμάς προτεραιότητα έχει η ασφάλεια και η υγιεινή των συναδέλφων μας και στον τομέα αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε βήμα πίσω.

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους να ενημερώνουν τα σωματεία και κατά επέκταση το Εργατικό Κέντρο, όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους παραβάσεις.

Για τον λόγο αυτό σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ για να καθορίσει τη στάση του και τις ενέργειές του από εδώ και στο εξής.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Για τη Διοίκηση
Ο πρόεδρος
Εγγλέζος Παναγιώτης

Ο γεν. γραμματέας
Φραντζολάκης Γεώργιος».

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί