Ανακοίνωση της Στεφανίας Στάγκα για τη ΔΕΡΜΑΕ

Ανακοίνωση της Στεφανίας Στάγκα για τη ΔΕΡΜΑΕ

Ανακοίνωση της Στεφανίας Στάγκα για τη ΔΕΡΜΑΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 737 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση αναφορικά με τη ΔΕΡΜΑΕ εξέδωσε η Στεφανία Στάγκα. Στην ανακοίνωση της αναφέρει: 

Λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε η συζήτηση για τη σύμβαση των Πηγών Καλλιθέας, αισθάνομαι την υποχρέωση να εξηγήσω δημόσια τη στάση που κράτησα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Για όποιον δεν το γνωρίζει, υπηρέτησα τα τελευταία δύο περίπου έτη με την ιδιότητα της διευθύνουσας συμβούλου στη ΔΕΡΜΑΕ.

Το βράδυ της 16ης Μαΐου 2023 κλήθηκα από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, μετά την άρνηση του προέδρου της εταιρείας, να υπογράψω την παράταση της σύμβασης που είχε ο ίδιος διαπραγματευτεί. Εντέλει, αρνήθηκα να το κάνω γιατί δεν έλαβα αντίγραφό της και επομένως δεν μπορούσα να τη μελετήσω. Το ίδιο έκανε μετά από εμένα και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας. Τέλη Μαΐου, ενημερώθηκα ότι η σύμβαση είχε έρθει στη ΔΕΡΜΑΕ, υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον δήμαρχο. Σε ερώτησή μου προς τις υπηρεσίες της εταιρείας αν η σύμβαση είχε προηγουμένως ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εισέπραξα αρνητική απάντηση. Όπως ήταν αναμενόμενο, ζήτησα γνωμοδότηση νομικού πριν να προχωρήσω στην εκτέλεσή της. Το ζήτημα έφθασε μέχρι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που έγινε στις 14/6/23. Εκεί είδα για πρώτη φορά όλο το κείμενο της σύμβασης και διάβασα την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, οπότε και έκρινα ότι είτε έπρεπε να μην την εκτελέσουμε πριν να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είτε να την καταγγείλουμε επειδή δεν είχαν τηρηθεί βασικοί όροι της. Την περασμένη Παρασκευή, 30/6/23, κατέθεσα στο πρωτόκολλο της εταιρείας έγγραφό μου προς τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, με το οποίο ζητούσα τη λήψη νομικών ενεργειών για την προστασία των συμφερόντων της εταιρείας. Η σθεναρή και αταλάντευτη αυτή στάση μου, οδήγησε, το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην απομάκρυνσή μου από τη ΔΕΡΜΑΕ με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου. Δεν απογοητεύομαι και δεν πτοούμαι γιατί θεωρώ ότι έπραξα σύμφωνα με το συμφέρον του Ροδιακού λαού, τον οποίο κλήθηκα να υπηρετήσω και ο οποίος είναι ο τελικός κριτής όλων μας.

 

Με αίσθημα ευθύνης

Στεφανία

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών