Μ. Ψαράς: Δεν κλείνει το Δημοτικό Σχολείο στο Διαφάνι

Μ. Ψαράς: Δεν κλείνει το Δημοτικό Σχολείο στο Διαφάνι

Μ. Ψαράς: Δεν κλείνει το Δημοτικό Σχολείο στο Διαφάνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1385 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινή η αναστολή, για έναν χρόνο

Για έναν χρόνο προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες στο σχολικό κτήριο θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του το Δημοτικό Σχολείο Διαφανίου στην Κάρπαθο, όπως εξήγησε μιλώντας στον Real Voice 99.5 ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπης Ψαράς, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Καλημέρα» και τη Νατάσα Παμπρή.

Το σχολικό έτος 2022-2023 φοιτούσαν δύο μαθητές σε αυτό, ένας στη Β’ τάξη και ένας στη ΣΤ’, οπότε το ένα παιδί περνάει πλέον στο Γυμνάσιο και το δεύτερο θα φοιτήσει στο Δημοτικό Σχολείο της Ολύμπου με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων του.

Ο κ. Ψαράς επισήμανε ότι στην κόψη του ξυραφιού για λουκέτο βρίσκονται σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τέλενδο, τους Αρκιούς, την Ψέριμο, το Διαφάνι αν δεν υπάρχει έστω και ένας μαθητής να φοιτήσει τα επόμενα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι το Νηπιαγωγείο της Ψερίμου θα επαναλειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο μετά τις εργασίες αποκατάστασης από τον δήμο Καλύμνου και τη μεγάλη συνεισφορά από μία ΜΚΟ από απόδημους Καλυμνίους της Αμερικής.

Τέλος, ο κ. Ψαράς ανέφερε ότι είναι όλα έτοιμα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού μας για τη νέα σχολική χρονιά, αφού τα βιβλία έχουν σταλεί από τον Μάιο, δεν υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών και οι νεοδιόριστοι θα αναλάβουν καθήκοντα τον Αύγουστο στα σχολικά συγκροτήματα.

Όπως είπε ο κ. Ψαράς:
«Η είδηση όπως βγήκε δεν περιέχει όλη την πραγματικότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει. Πρόκειται για προσωρινή αναστολή για έναν χρόνο. Το μείζον πρόβλημα σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι με την πάροδο του χρόνου μειώνονται τα παιδιά, ο αριθμός των μαθητών γίνεται πάρα πολύ μικρός εκεί είναι η ουσία του προβλήματος.

Αυτή τη στιγμή για το τρέχον σχολικό έτος 2022- 23 φοιτούσαν δύο μαθητές Β’ και ΣΤ’ Δημοτικού θα φοιτήσει στο δημοτικό σχολείο στην Όλυμπο και στο γυμνάσιο που είναι στην Όλυμπο.

Η οικογένεια η οποία έχει αυτό το παιδί θα μείνει και αυτή στην Όλυμπο και δεδομένης της ανάγκης να αποκατασταθεί το διδακτήριο από τον δήμο και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης γιατί είναι παλιό κτήριο, η οικογένεια η ίδια παρακάλεσε αν μπορούμε έστω για ένα χρόνο να φοιτήσει το παιδί να γίνει δηλαδή μεταφορά του δημοτικού από το Διαφάνι στον Όλυμπο για έναν χρόνο που θα έχει το παιδί της τρίτης δημοτικού θα διευκολυνθεί και η οικογένεια και θα μπορέσει και ο δήμος να κάνει εργασίες αποκατάστασης του διδακτηρίου, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος και για το παιδί.

Ο δήμος θα κάνει κάποιες εργασίες γιατί το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο, είναι παλιό, έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες. Έχουμε κάνει αλληλογραφία, έχουμε ζητήσει επίμονα και εμείς από τον δήμο, γιατί είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα σχολικά κτήρια, να αποκαταστήσει το κτήριο.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν η οικογένεια ζήτησε προσωρινά για έναν χρόνο να πάει στον Όλυμπο, γιατί του αντίχρονου θα έρθει κι άλλο παιδί και θα γίνουν πάλι δύο οι μαθητές το 2024 –25 και θα επιστρέψουν στο Διαφάνι.

Η οικογένεια το ζήτησε και από εμάς και κυρίως από τον δήμο γιατί η απόφαση μεταστέγασης αφορά την Αυτοδιοίκηση, να εξυπηρετηθεί για να μην πηγαινοέρχεται από τον Όλυμπο στο Διαφάνι, μόνο για μία χρονιά, μέχρι να γίνουν πάλι δύο τα παιδιά, οπότε αναγκαστικά θα βρεθεί ο τρόπος να κατεβαίνουν από την Όλυμπο στο Διαφάνι.

Από την άλλη, στην Ψέριμο έχουμε την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου από φέτος τον Σεπτέμβρη, ανακαινισμένο να λειτουργεί με ένα παιδί που είναι εδώ και δύο χρόνια εκεί», όπως τόνισε ο κ. Ψαράς.

Η τελετή των εγκαινίων του ανακαινισθέντος σχολείου στην ακριτική Ψέριμο, σύμφωνα με την πρόσκληση που εστάλη από το Δ.Σ. της International Hellenic Association, με τη συνεργασία του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ.

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού