Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη στη Ρόδο

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη στη Ρόδο

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1116 ΦΟΡΕΣ

Περιοδεία σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Χρήστο Κατσώτη, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έφεραν στην επιφάνεια τις συνθήκες δουλειάς που επικρατούν στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού.

Μιλώντας με εργαζόμενους ξενοδοχείων, κατά τις περιοδείες στα ξενοδοχεία «Sheraton», «Hellea» και «Elissa», ο Χρήστος Κατσώτης τόνισε πως οι μοναδικοί που μπορούν να θέσουν όριο στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, που διαρκώς αυξάνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, φτάνουν ακόμα και σε εξευτελιστικές για τους εργαζόμενους συνθήκες είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με την οργάνωση, τις διεκδικήσεις και τον αγώνα τους.

Αναφερόμενος στις σκληρές και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν για μια σειρά από ειδικότητες στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού, τα δικαιώματα που αφαίρεσαν οι αστικές κυβερνήσεις όπως τα βαρέα και ανθυγιεινά κατ’ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, τόνισε: «Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, οι εργαζόμενοι με την οργάνωσή μας με την διεκδίκηση των αιτημάτων για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αμοιβής. Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας συμβιβασμός. Αύριο τι θα ζητήσουν; Ποια είναι τα όριά τους, έχουν; Ποιος θα βάλει όρια στις απαιτήσεις των εργοδοτών αν όχι οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους; Πρέπει να μπούμε εμπόδιο, με την οργάνωσή μας και να βάλουμε μπροστά τις απαιτήσεις μας για αξιοπρεπή δουλειά και δικαιώματα, όπως την ελάχιστη σύνθεση προσωπικού των ξενοδοχείων και τον καθορισμό των καθηκόντων. Για παράδειγμα, πόσα δωμάτια σε μια βάρδια να καθαρίζει η καμαριέρα».

Ο Χρήστος Κατσώτης υπογράμμισε πως ενώ τα ρεκόρ αφίξεων και κερδών για τους μεγαλοξενοδόχους σπάνε το ένα μετά το άλλο, «σπάει» και η ζωή των εργαζομένων. «Δεν πρέπει να δεχθούμε να γυρνάμε κάθε βράδυ σπίτι πτώματα, να χρειαζόμαστε δύο μήνες μετά το τέλος της σεζόν σε νοσοκομεία για να συνέλθουμε. Και αυτή την ανάγκη δεν μπορούμε να την αφήσουμε στην εργοδοσία. Σε αυτό το σύστημα που ζούμε η εργοδοσία διαρκώς θα επιδιώκει να κερδίζει περισσότερα. Η δική μας απάντηση οφείλει να είναι το δυνάμωμα των σωματείων, η αλλαγή των συσχετισμών σε αυτά ώστε να απαλλαγούμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, ώστε με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», ανέφερε.

Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε πως το ΚΚΕ έχει αναδείξει τα ζητήματα αυτά στη Βουλή, έχει μεταφέρει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και όλες οι κυβερνήσεις βρέθηκαν απέναντι, υλοποιώντας τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων και νομιμοποιώντας τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Ακόμα, αναφέρθηκε σε κατακτήσεις των εργαζομένων του κλάδου των προηγούμενων δεκαετιών, που κατάφερε η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις να τα πάρει πίσω, έχοντας μαζί τους ξεπουλημένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, καταργώντας τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, το 5νθήμερο και το 8ωρο και σημείωσε: «Σωτήρες δεν υπάρχουν. Εμείς θα σώσουμε τον εαυτό μας με τη συμμετοχή μας και τη δράση μας. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, διαφορετικά τα πράγματα θα πάνε όλο και χειρότερα».

 

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο