Γ. Παρασκευάς: Ιχνογράφηση του αύριο

Γ. Παρασκευάς: Ιχνογράφηση του αύριο

Γ. Παρασκευάς: Ιχνογράφηση του αύριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1185 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιάννης Παρασκευάς

Πέρασαν και αυτές οι Εκλογές... δεν είχαν και πολλές εκπλήξεις, λίγο πολύ οι κάπως ψαγμένοι δεν έζησαν κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο.

Ίσως οι εκπλήξεις και τα μη αναμενόμενα, να τους εμφανιστούν στη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας του κ. Μητσοτάκη, η κατηγορία των ψαγμένων, τα περιμένει σχεδόν με βεβαιότητα.
Δε θυμίζει αυτή η εκλογική νίκη του κ. Μητσοτάκη, τη δεύτερη νίκη του μικρού Καραμανλή;


Η πρώτη θητεία του μικρού Καραμανλή, πέρασε με χαρές και γέλια, η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων γέμισε ευφορία όλους τους Έλληνες, πλην των ψαγμένων.
Όταν διαπίστωσε με εκείνον τον αλήστου μνήμης Αλογοσκούφη, ότι έριξαν το καράβι της χώρας στις ξέρες και ότι είχαν καταχρεώσει τη χώρα, κακήν κακώς, προκήρυξε εκλογές σε λιγότερο από δύο χρόνια και άφησε άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.


Την ιστορία την ξέρουμε... οι φίλοι μας στις Βρυξέλλες, με τα μνημόνιά τους μας άλλαξαν τα φώτα. Δυστυχώς τα ακολουθήσαμε και μετά από τόσα χρόνια και μετά από την περήφανη και άκρως επιτυχημένη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, βρισκόμαστε να χρωστάμε εξήντα δις πιο πολλά, από το 2010.


Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, ή ο γυαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε.
Αποφάσισε και έδωσε ο Ελληνικός λαός σχεδόν λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη, για να κάνει αυτά, που αυτός νομίζει ορθά.


Του πόσον θα είναι ορθά και ευχάριστα για τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, αυτό είναι μία δυσερμήνευτη ερώτηση, που η απάντησή της έχει ανάγκη ικανοτήτων Πυθίας.


Η κάθε χρονική περίοδος έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη διάρκειά της, δέχονται ερμηνείες, ορθές, λαθεμένες, ιδιοτελείς, ταυτισμένες λίγο-πολύ με τα συμφέροντα των ομάδων που τις εκφράζουν.
Η αλήθεια πάντα βρίσκεται στο βάθος και τις περισσότερες φορές συνειδητά δεν την αναζητούμε, αρκούμεθα στην αφασία της νιρβάνας.


Όλη η προεκλογική περίοδος αναλώθηκε στο πόσα λάθη και στραβά έκανε ο κ.Τσιπρας και όχι στο τι θα γίνει αύριο. Έδινε την αίσθηση εκείνη η περίοδος ότι κρινόταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Πολύ καλά τα κατάφερε ο καλύτερος πρωθυπουργός των τελευταίων εβδομήντα χρόνων, σύμφωνα με τα όσα γράφουν και τα όσα λένε τα πληρωμένα παπαγαλάκια του, κέρδισε τις εκλογές, παίζοντας στο γήπεδό του, σε ένα παιχνίδι στημένο.
Πλανώνται πλάνην οικτράν, όσοι νομίζουν και όσοι πιστεύουν, ότι ο Ελληνικός λαός, ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, πιστεύουν σε αυτόν και ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό για το σύνολο του κόσμου.


Η βεβαιότητά τους είναι δεδομένη. Όλοι ξέρουν ότι είναι πρωθυπουργός και εκπρόσωπος των μεγάλων συμφερόντων και των διεθνών χρηματιστηριακών οίκων, περιμένουν οι ταλαίπωροι, ότι πιθανόν να κρατήσει και γι’ αυτούς μερικά ψίχουλα, με τη μορφή των επιδομάτων.


Την πάτησαν την πεπονόφλουδα. Τα αφεντικά του από την Ευρώπη του έστειλαν ήδη το μήνυμα, τέρμα τα επιδόματα, τέρμα οι επιστρεπτέες και μη, σφίγγεις το ζωνάρι και όποιος αντέξει.
Η δημοσιονομική πολιτική των φίλων μας των Ευρωπαίων δεν είναι προ των πυλών... είναι μέσα στο σπίτι μας.


Αυτοί που έχουν κάποιο χρέος στις τράπεζες, ας βιαστούν να βρούν σχοινί και σαπούνι για να κρεμαστούν, αυτοί που έχουν άρρωστο, ας ψάξουν να πουλήσουν κανένα χωράφι, αν βρεθεί αγοραστής, για να έχουν κάποια ελπίδα ανάρρωσης.
Δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά, εκεί που ήταν στα αζήτητα, έγινε πρωθυπουργός, κέρδισε και μία δεύτερη θητεία, ξεπέρασε και τον πατέρα του και το πρόγραμμά του είναι δεδομένο.


Η οικονομική κατάσταση της χώρας, πάει για τα ανάθεμα, μην ακούτε τι λένε τα παπαγαλάκια του, ξέρετε πόσα είναι τα χρέη μας, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κοντεύουν το ένα τρις.


Ποιος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο;
Ο ίδιος, οι δικοί του, οι τραπεζίτες, όχι, εσυ ταλαίπωρε μισθωτέ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εσύ μικροεπαγγελματία, εσύ μικροβιοτέχνη, εσύ μαστοράντζα, όλοι εμείς, τα συνηθισμένα υποζύγια.


Τα σκέπτεται όλα αυτά και γελά, με εκείνο το περίεργο σαρδόνιο χαμόγελο, σας την έφερα, σκέφτεται, μου δώσατε τη λευκή επιταγή των εκλογών και τώρα είμαι, καβάλα στο άλογο.


Τώρα να δείτε τι θα πάθετε, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Κοινωνικό Κράτος, Αυτοδιοίκηση, Δημόσια αγαθά και Δημόσια περιουσία, ξεχάστε τα... δε σας ανήκουν, δεν είναι δικά σας! Οι ολιγάρχες νά ‘ναι καλά, αυτοί θα είναι οι καινούργιοι ιδιοκτήτες και διαχειριστές, όλα τα άλλα είναι σανός...


Εσύ ΡΟΔΙΤΗ, πήρες μία μικρή γεύση με όλα αυτά που συμβαίνουν στο νησι με αυθαίρετες κατασκευές, με παράνομες καταλήψεις, με την άνωθεν επιβολή ολιγοπωλιακών εκμεταλλεύσεων, με τη βίαιη εξαφάνιση των μικροεπαγγελματιών και την ταυτόχρονη εκτόξευση στα ύψη, του κόστους διαβίωσης ντόπιων και επισκεπτών.
Νομίζεις ότι όλα αυτά ενδιαφέρουν τον κ. Μητσοτάκη; Τον δρόμο του τον έδειξε ο μικρός Καραμανλής. Μόλις σφίξουν και άλλο τα πράγματα, θα προκηρύξει εκλογές, θα αφήσει την καυτή πατάτα των χρεών στον επόμενο και μ’ αυτά που έχει θα περνά ζωή χαρισάμενη.


Όποιος θέλει να καταλάβει κατάλαβε, αλλιώς ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ σας, όπως είπε ο ΑΝΔΡΕΑΣ, σε μια ομιλία του στη βουλή, στον πατέρα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους