Συναντήσεις για τον πρωτογενή τομέα είχε ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

Συναντήσεις για τον πρωτογενή τομέα είχε ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

Συναντήσεις για τον πρωτογενή τομέα είχε ο Φιλήμονας Ζαννετίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 766 ΦΟΡΕΣ

Συναντήσεις με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μπαγινέτα είχε το προηγούμενο διήμερο στην Αθήνα ο εντεταλμένος πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Όπως υπογράμμισε χθες ο κ. Ζαννετίδης με τον κ. Παππά, υπήρξε μία συνεργασία για το πώς θα κινηθούν σε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας.

«Του έκανα μία ενημέρωση αν και ήταν πάντα κοντά και βοηθούσε ιδιαίτερα τους αλιείς μας και συζητήσαμε για το πως θα κινηθούμε σε θέματα ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας» δήλωσε ενώ για τη συνάντηση με τον κ. Μπαγινέτα είπε:

«Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μπαγινέτα συζητήσαμε για θέματα αγροτικής πολιτικής και καθυστερήσεων που έχουμε σε πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για ομάδες παραγωγών κτηνοτρόφων γεωργών στα νησιά μας αλλά όπως πληροφορήθηκα άρχισαν ήδη να πιστώνονται λογαριασμοί για κάποιες από τις καθυστερήσεις».

Ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης
Επίσης ο κ. Ζαννετίδης παρευρέθηκε σε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση της λέσχης φίλων ελαιολάδου στην Αθήνα όπου έγινε εκτενής συζήτηση για την προοπτική της ελαιοκομίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας καθώς το λάδι είναι από τα δυναμικά προϊόντα της περιφέρειας και στηρίζεται από αυτήν.

Μάλιστα όπως είπε φαίνεται ότι δρομολογείται η λύση σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των λυμάτων των ελαιοτριβείων, θέμα για το οποίο είπε τα εξής:

«Με χαρά διαπιστώσαμε από τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Βλυσίδη ότι κάποια θέματα που δυσκόλευαν τη λειτουργία των ελαιοτριβείων σε ό,τι αφορά τη διάθεση των αποβλήτων έχουν ξεπεραστεί. Η επιστήμη απάντησε σ’ αυτά και απομένει να εναρμονιστεί και η νομοθεσία».

Όπως υπογράμμισε, πυρηνελαιουργείο λειτουργεί μόνο στη Ρόδο και όχι στα υπόλοιπα νησιά και αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε ό,τι αφορά τα απόβλητα των μονάδων αυτών.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη