Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης λογιστή καταδικασθέντος για απάτη

Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης λογιστή καταδικασθέντος για απάτη

Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης λογιστή καταδικασθέντος για απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1573 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκε ερήμην σε έξι χρόνια κάθειρξη, για απλή συνέργεια σε απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος και προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να ακυρωθεί η δίκη αυτή.

Ο λόγος για έναν 68χρονο λογιστή από τη Λαμία ο οποίος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας για την καταδικαστική απόφαση που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2018 το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε βάρος του.
Η αίτηση εξετάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και απορρίφθηκε.


Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Ιούνιο του 2008 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλλάβει τον 55χρονο (τότε ήταν 40 ετών) λογιστή που θεωρούνταν και ως ένα από τα βασικά άτομα που κατηγορούνταν, δύο αδέλφια ηλικίας –τότε- 34 και 25 ετών αντίστοιχα οικοδόμοι, δύο γυναίκες ηλικίας 23 ετών κάτοικοι Ρόδου και Ιαλυσού καθώς και 31χρονο κάτοικο Ρόδου ως μέλη «σπείρας» που με πλαστά δικαιολογητικά κατάφερνε να παίρνει δάνεια από τράπεζες, με τη «βοήθεια» επίσης δύο λογιστών από Αθήνα και Λαμία.


Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 40χρονη αλλοδαπή από τη Βουλγαρία η οποία φερόταν να εκταμίευσε δάνειο ύψους 200.000 ευρώ με πλαστά δικαιολογητικά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες λειτουργούσαν βάση οργανωμένου σχεδίου και με τη βοήθεια ακόμη δύο ατόμων (λογιστών) από την Αθήνα και τη Λαμία, οι οποίοι και αναζητούνταν.


Πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 55χρονος λογιστής είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και φυλάκιση 5 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ο 68χρονος καταδικασθείς συγκατηγορούμενός του σε κάθειρξη 6 ετών και φυλάκιση 10 μηνών, ενώ οι λοιποί δύο εμπλεκόμενοι (που σε δεύτερο βαθμό τελικά απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής) σε κάθειρξη 7 ετών και φυλάκιση 3 μηνών έκαστος. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει οι εφέσεις μόνο για τους δύο πρώτους να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.


Στις 12 Ιουνίου 2018 η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο έκρινε ένοχο για πλαστογραφία και απλή συνέργεια σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος τον 55χρονο λογιστή και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών, ενώ ένοχος κρίθηκε και ο 68χρονος συγκατηγορούμενός του ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος.

Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με την ίδια απόφαση μετέτρεψε την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, και έπαυσε λόγω παραγραφής.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών