Oι Κύπριοι κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι

Oι Κύπριοι κατακλύζουν  τα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι

Oι Κύπριοι κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 930 ΦΟΡΕΣ

Τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό θυμίζουν τη «χρυσή» εποχή του 2019, δηλώνουν επαγγελματίες του κλάδου.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι στα ελληνικά νησιά όπου υπάρχει απευθείας σύνδεση γίνεται «χαμός» από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου που είθισται να αρχίζουν σταδιακά οι διακοπές των Κυπρίων.

Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η Μύκονος, για την οποία λόγω κόστους, χρόνο με το χρόνο μειώνεται το ενδιαφέρον των Κυπρίων.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων (ACTA) Βασίλης Σταματάρης, μιλώντας στη StockWatch είπε ότι «σίγουρα φέτος τον Ιούλιο αναμένεται πως τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό θα είναι στα επίπεδα του 2019, με την ίδια δυναμική να συνεχίζεται και τον Αύγουστο και πιο συγκεκριμένα μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου που συνήθως διαρκούν οι διακοπές των Κυπρίων στο εξωτερικό».

Να σημειωθεί ότι τα ταξίδια των κυπρίων στο εξωτερικό πέρσι τον Ιούλιο κάλυψαν το 80% αυτών του 2019, φέτος αναμένεται να καλύψουν το 100% του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Ιούλιο 2022 ανήλθαν στις 134.198 σε σύγκριση με 62.961 τον Ιούλιο 2021, σημειώνοντας αύξηση 113,1%.

Σε σχέση με το 2019 κατέγραψαν μία μείωση της τάξης του 19,24%, αφού τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό τον Ιούλιο του 2019 είχαν ανέλθει στις 166.175.

Ελάχιστα πλέον διαθέσιμα πακέτα
Σύμφωνα με τον κ. Σταματάρη, παραμένουν ελάχιστα διαθέσιμα πακέτα προς τα ελληνικά νησιά για τον Ιούλιο, αλλά και τον Αύγουστο, ακόμη και για τους μεμονωμένους ταξιδιώτες οι οποίοι αναζητούν την τελευταία στιγμή θέσεις στις πτήσεις.

«Επικρατεί ένας χαμός προς τα ελληνικά νησιά. Ακόμη και οι καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Αθηνών προς διάφορους προορισμούς είναι ασφυκτικά γεμάτες», είπε.

Εξαίρεση αποτελεί η Μύκονος, ανέφερε, «διότι για τους Κυπρίους είναι πολύ «αλμυρό» πλέον το κόστος. Ούτε και εμείς ως τουριστικοί πράκτορες έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τουριστικά πακέτα προς το συγκεκριμένο νησί», επισήμανε.

(Πηγή: stockwatch.com)

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων