Rewe: Η Ελλάδα έριξε την Ισπανία από την πρώτη θέση στις κρατήσεις

Rewe: Η Ελλάδα έριξε την Ισπανία από την πρώτη θέση στις κρατήσεις

Rewe: Η Ελλάδα έριξε την Ισπανία από την πρώτη θέση στις κρατήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2049 ΦΟΡΕΣ

H Ελλάδα ανέτρεψε φέτος την πρωτοκαθεδρία της Ισπανίας σε επίπεδα ζήτησης διακοπών από τους πελάτες του δεύτερου μεγαλύτερου τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης μετά την TUI, Dertour, συμφερόντων του ομίλου Rewe, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Lionel Souque.

Ο κ. Souque μιλώντας στο wiwo.de (WirtschaftsWoche) τόνισε ότι αυτή τη χρονιά, η Ελλάδα έχει αντικαταστήσει την Ισπανία ως δημοφιλέστερου προορισμού διακοπών των πελατών του τουρ οπερέιτορ, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα επίπεδα της ζήτησης γενικότερα.

Η Μεσόγειος συνεχίζει να είναι πολύ δημοφιλής, ανέφερε, ενώ οι αστικοί προορισμοί και οι διακοπές στην Καραϊβική εμφανίζουν μικρότερη ζήτηση.

Ο ρυθμός ανάπτυξης στον Dertour είναι διψήφιος τόσο σε σύγκριση με το 2022 όσο και σε σύγκριση με το 2019, τόνισε.

Παρατηρείται επίσης αλλαγή της συμπεριφοράς κρατήσεων, με τους ταξιδιώτες να επιθυμούν να ταξιδέψουν και πάλι αλλά αυτή τη φορά με μεγαλύτερες ανέσεις, προτιμώντας ξενοδοχεία περισσότερων αστέρων ή δωμάτια με θέα στη θάλασσα.

Ωστόσο, ο κ. Souque εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι τιμές στα ταξίδια δεν πρόκειται να μειωθούν στο άμεσο μέλλον, και όπως είπε, δυστυχώς δεν προβλέπεται ανακούφιση σε αυτό το επίπεδο μέχρι στιγμής. Παρόλ’ αυτά, εξήγησε ότι θα επιδιώξει να συμπιέσει τις τιμές προς τα κάτω.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία βασίζεται στην αγορά ξενοδοχείων, επενδύοντας περαιτέρω στο δίκτυο ξενοδοχείων της μέσω του brand Aldiana, το οποίο πέρασε στα χέρια της την περασμένη χρονιά.

Στόχος είναι να είναι σε θέση στο μέλλον να προσφέρει αποκλειστικές προσφορές σε κορυφαίες τοποθεσίες στους πελάτες του.

Στα τέλη Ιουλίου πρόκειται να ανοίξει το Aldiana Side club στην Τουρκία ενώ θα ακολουθήσει άλλο ένα στην Αίγυπτο το 2024.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων