Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Οικοτροφείου για ασθενείς με άνοια

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Οικοτροφείου για ασθενείς με άνοια

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Οικοτροφείου για ασθενείς με άνοια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2720 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη (5 Ιουλίου), τα εγκαίνια της νέας δομής της «Πανάκεια» και συγκεκριμένα του Οικοτροφείου για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου, «Παναγιά η Κυρά».

Τα εγκαίνια έγιναν από τον επικεφαλής και ιδρυτή της «Πανάκεια» Δρ. Αναστάσιο Πλατή, παρουσία της προέδρου της εταιρείας Alzheimer’s Θεσσαλονίκης και συγγενών διαταραχών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τη νόσο Alzheimer, κας Μάγδας Τσολάκη, καθώς και των εργαζομένων στις δομές της «Πανάκεια».


Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Πλατής δεν έκρυψε τη συγκίνηση και την ικανοποίησή του για τη νέα αυτή δομή της «Πανάκεια» η οποία αποτελεί «ένα πρότυπο φορέα για την προαγωγή της ψυχικής υγείας όχι μόνο για το νησί της Ρόδου αλλά για ολόκληρο τον νομό Δωδεκανήσου, και αποτελεί τη συνέχεια άλλων δομών που ήδη λειτουργούν εδώ και χρόνια, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ασθενών με Άνοια «Αρσινόη» και το Ιατρείο Μνήμης».

 


Το Οικοτροφείο βρίσκεται στον Αρχάγγελο και σ’ αυτό φιλοξενούνται ασθενείς που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο άνοιας, τύπου Αλτσχάιμερ. Η «Παναγία η Κυρά» είναι μία δομή πλήρως εξοπλισμένη και διαμορφωμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου Υγείας αλλά και με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να δίνονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ.


Το συγκεκριμένο Οικοτροφείο βρίσκεται στον Αρχάγγελο της Ρόδου, σε μία περιοχή όπου η φύση πρωταγωνιστεί, στοιχείο που βοηθά τους φιλοξενούμενους. Στη δομή υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας έως και 25 ωφελούμενων σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, ακόμη δε και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του wc αλλά και μπαλκόνι, ενώ υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι όπως σαλόνι κ.ά.


Ακόμη και η βεράντα αλλά και ο κήπος του κτίσματος έχει διαμορφωθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης ασθενοφόρου πολύ κοντά στην είσοδο, ενώ ειδική ράμπα βοηθά στην κίνηση και μετακίνηση των ασθενών.

Έχει προβλεφθεί ακόμη και η λειτουργία συστήματος πυρανίχνευσης αλλά και σύνδεσης των δωματίων των ωφελούμενων με τη ρεσεψιόν, για οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί. Η «Παναγία η Κυρά» ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Μαΐου 2023 και ήδη υπάρχουν έξι άτομα που φιλοξενούνται εκεί.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος