ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Αφίκνειται αύριον ο Πατριάρχης

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν: 1963- Αφίκνειται αύριον ο Πατριάρχης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Αφίκνειται αύριον ο Πατριάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 9 Ιουλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3678

ΕΝΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ
ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ ΑΥΡΙΟΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Θα τελεσθή Δοξολογία εις την Μητρόπολιν
Υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου κατηρτίσθη το επίσημον πρόγραμμα της υποδοχής και φιλοξενίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα, ο οποίος αφικνείται δια πολεμικού σκάφους του Βασιλικού Ναυτικού αύριον, προερχόμενος εκ Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου και Κω, όπου θα πραγματοποιήση ολιγοώρους επισκέψεις. 

Κατά την υποδοχήν και καθ’ όλην την διάρκειαν της παραμονής του Οικουμενικού Πατριάρχου εις την Ρόδον, η παραλιακή λεωφόρος θα είναι σημαιοστολισμένη δια κυανολεύκων ταινιών ακι κιτρίνων με τον δικέφαλον αετόν.


Κατά το πρόγραμμα η αποβίβασις εις την βασιλικήν αποβάθραν Μανδρακίου θα γίνη την 5η απογευματινήν. Εις την υποδοχήν θα μετάσχουν αι αρχαί, αντιπροσωπείαι οργανώσεων, τμήματα χωροφυλακής, αεροπορίας και λιμενικού σώματος με επικεφαλής την δημοτικήν Φιλαρμονικήν, μαθηταί και μαθήτριαι και πλήθος κόσμους εκ της πόλεως και της υπαίθρου.

Ευθύς μετά την αποβίβασιν θα προσφωνήση την Αυτού Θεοτάτην Παναγιότητα ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης ο οποίος αφού καλοσωρίση τον κ. Αθηναγόραν θα αγγείλη απόφασιν του Δημοτικού Συμβουλίου δια την ονομασίαν μιας νέας οδού εις τοιαύτην Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρα.


Μετάτ ην υποδοχήν άπαντες θα κατευθυνθούν, εις τον ιερόν Μητροπολιτικόν ναόν όπου θα τελεσθή Δοξολογία. την πρωΐαν της Πέμπτης, ο Πατριάρχης θα δεχθή τους ιερείς της νήσου Ρόδου και εν συνεχεία θα ανέλθη εις το Φιλέρημον και θα επισκεφθή τον ναόν Κρεμαστής, και το απόγευμα θα μεταβή εις την Λίνδον.


Το μεσονύκτιον της Πέμπτης, η Αυτού θεοτάτη Παναγιότης θα επιβασθή του πολεμικού και θα αναχωρήση προς επίσκεψιν της νήσου Καρπάθου και ακολούθως της Κρήτης.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Συμπληρωματικώς ανεκοινώθη ότι μετά την απιβίβασιν αύριον ο Πατριάρχης θα κατευθυνθή δι’ αυτοκινήτου εις την πλατείαν Φώκιαλη, κείθεν δε εν πομπή εις την Μητρόπολιν δια την Δοξολογίαν, κατά την διάρκειαν της οποίας θα τον προσφωνήση ο Ρόδου Σπυρίδων.


Μετά την Δοξολογίαν, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια πλαγός της πλησίον οδού Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρα.
Την Πέμπτην την μεσημβρίαν θα παραθέση γεύμαε ις την Έπαυλιν ο κ. Νομάρχης και την 8.30 μ.μ. θα γίνη τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου της πόλεως μετά ψηφίσματος επί περγαμηνής και θα επακολουθήση δείπνον εις το Δημαρχείον.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΒΑΛΛΕΙΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Του ανταποκριτού μας). Εκ της Βουβαλείον Σχολής Ηλεκτρομηχανολόγων Καλύμνου εγνώσθησαν τα αποτελέσματα των τελειοφοίτων της Σχολής.
Ούτοι είναι οι Εμ. Ν. Βαπόρης, Κων. Γ. Γαλουζής, Δ.Γ. Γουρλάς, Λ. Ι. Καραφυλλάκης, Ν.Π. Κλωνάρης, Β.Μ. Μαΐλης, Δ.Ι. Τσίρος και Στ. Γ. Χατζηεμμανουήλ.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...