H Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

H Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

H Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3433 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 07 Ιουλίου η Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου “C.Ro.P” (Creative Rodos Photographers) ξεναγήθηκε στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, σε δύο Εκθέσεις Φωτογραφίας εις μνήμη του εμβληματικού φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δημοσιογράφου Νίκου Μαγγίνα.


Σε σχετική ανακοίνωση της Λέσχης C.RO.P αναφέρονται τα εξής:
«Στην πρώτη έκθεση «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ» πέντε φωτογράφοι από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, οι οποίοι συνέπραξαν καλλιτεχνικά σεβόμενοι ο ένας την παράδοση του άλλου, μιλούν μέσα από τα έργα τους για τον σεβασμό της ετερότητας και τη σημασία της αλληλοκατανόησης.


Στη δεύτερη έκθεση ¨ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος¨ είχαμε τη χαρά να έρθουμε σε επαφή με τα βραβευμένα έργα του δεύτερου Διαγωνισμού φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας», ο οποίος έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη. Θέμα του διαγωνισμού ήταν η περιβαλλοντική κρίση, αποσκοπώντας στην οικοδόμηση οικολογικής συνείδηση.


Στο Νεστορίδειο Μέλαθρο μας περίμενε ο επιμελητής της έκθεσης κ. Κασέρης Νίκος, ο οποίος με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό μας ξενάγησε και σχολιάσαμε παρέα μία προς μία όλες τις εξαιρετικές φωτογραφίες.
Ταυτόχρονα, ο κ. Κασέρης μάς μίλησε για την ιστορία της φωτογραφίας στο νησί της Ρόδου, τα όνειρα και τις προσδοκίες του και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό το όμορφο φωτογραφικό ταξίδι.


Η Λέσχη C.Ro.P δε σταματά να αναζητά κάθε ευκαιρία να δίνει δυναμικά το «παρών» στο μαγικό χώρο της φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα μας στο facebook “C.Ro.P Creative Rodos Photographers” (https://www.facebook.com/cropgr)».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη