Νίκος Οικονόμος, εκπαιδευτικός: «Στο Καζούλλειο αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου»

Νίκος Οικονόμος, εκπαιδευτικός: «Στο Καζούλλειο αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου»

Νίκος Οικονόμος, εκπαιδευτικός: «Στο Καζούλλειο αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3645 ΦΟΡΕΣ

Το δικό του «αντίο» αλλά και το μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους του, με τους οποίους συνεργάστηκε στο Καζούλλειο Γυμνάσιο Ρόδου (4ο) απευθύνει με επιστολή του διαμέσου της «Ροδιακής» ο εκπαιδευτικός κος Νίκος Οικονόμος.

Στην επιστολή του επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Η πρόσφατη πολιτική παρένθεση με στοχοποίησε και αν στη κορυφή του 10-15% του πίνακα κατάταξης, με παραγκώνισαν για μία πενταετία. Εν μέσω λοιπόν της πανδημίας, και μόνο όταν είχε αλλάξει η πολιτική κατάσταση, κλήθηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του ιστορικού Καζουλλείου Γυμνασίου, το 2020.


Ένα όμορφο ταξίδι τριών ετών. Συνοδοιπόρος με τους περισσότερους συναδέλφους. Πραγματικοί λειτουργοί της εκπαίδευσης! Κύριοι με όλη τη σημασία της λέξης και όλα τα γράμματα κεφαλαία! Ήταν εξάλλου γνωστό σε όλους μας η καλή δουλειά που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια στο Καζούλλειο, στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου.


Συνάδελφοι που μέλημά τους είναι να αναδείξουν τα όποια θετικά στοιχεία από κάθε παιδί! Συνάδελφοι που δεν υπολόγισαν χρόνο και κόπο για το καλό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υποστηρικτικοί στο έργο της διεύθυνσης, πρόθυμοι να προσφέρουν όποτε τους ζητήθηκε. Δεν αρνήθηκαν ποτέ τη συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεων.

Πρωτοβουλίες για εκθέσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, παρουσιάσεις, συμμετοχή σε διαγωνισμούς και ό,τι θα συνέβαλε θετικά στη μόρφωση των μαθητών μας,
Η τριετής θητεία μου σημαδεύτηκε από την πανδημία.

Αυτό δεν εμπόδισε την εκπαιδευτική διαδικασία. Αντίθετα, μας πείσμωσε περισσότερο να έχουμε τα καλλύτερα αποτελέσματα κάτω από αυτές τις συνθήκες! Αλλά και ο μαθητικός πληθυσμός άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν. Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι μαθητές που προέρχονται από άλλες χώρες ή γεννήθηκαν εδώ από αλλοδαπούς γονείς. Κρατήσαμε κάθε ρατσιστικό στοιχείο εκτός του σχολείου.

Εξαλείψαμε κάθε μορφής μπούλινγκ και καταβάλλαμε καθημερινές προσπάθειες να είναι ανεκτή η κάθε διαφορετικότητα. Τάσο, Μαίρη, Παναγιώτη, Φωτεινή, Βασίλη, Πανδώρα, Σταυρούλα, Μαρία, Στέλλα, Άννα-Μαρία, Φωτεινή, Γιώργο, τα καταφέραμε! Είστε οι ήρωές μου!


Η μεγάλη μου όμως έκπληξη ήταν όταν διαπίστωσα πόσα παιδιά παλαιών μαθητών μου (κυρίως μαθητριών μου) φοιτούσαν στο σχολείο μας. Μερικές φορές και οι δύο γονείς υπήρξαν μαθητές μου! Μετά από 33 χρόνια στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ρόδου και περίπου 7000 απόφοιτοι μαθητές μου, ήταν επόμενο να είχα μαθητές μου και τα παιδιά των!


Η μεγαλύτερη όμως συγκίνησή μου υπήρξε τη στιγμή που κλήθηκα να παραδώσω τη σημαία μας στον Γιώργο Κόνσολα, γιο του γιατρού και παιδικού μου φίλου Γιάννη Κόνσολα και της συναδέλφου μου φιλολόγου Χατζησταμάτη Καθολικής. Πριν από 53 χρόνια στην ηλικία των 12 χρόνων, είχα πάρει και ‘γω το εθνικό μας σύμβολο από τα χέρια του αείμνηστου παππού του και δασκάλου μας Νικία Κόνσολα, στο Δημοτικό Σχολείο της Ολύμπου. Ρίγος συγκίνησης!


Τώρα, διανύοντας πλέον το τελευταίο τρακοσάρι στην υπηρεσία, με δική μου επιλογή θα παρέχω τις υπηρεσίες μου από τη θέση του διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ρόδου. Τελειώνοντας από εκεί από όπου ξεκίνησα πριν 33 χρόνια, στην Τεχνική Εκπαίδευση.


Στο Καζούλλειο όμως θα έχει μείνει ένα κομμάτι της καρδιάς μου! Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους για τη στήριξή τους στο δύσκολο έργο μου. Να ευχαριστήσω τους γονείς για τη συνεργασία μας. Να ευχηθώ καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

Προσωπική και οικογενειακή υγεία και προκοπή σε ό,τι κι αν καταπιάνονται στη ζωή τους. Στους καλούς συναδέλφους μου να εξακολουθούν την εξαιρετική δουλειά τους, στηρίζοντας και τη νέα διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κακογιάννη Ελένη.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου