Ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος στην Κω

Ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος στην Κω

Ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1249 ΦΟΡΕΣ

Σχέδιο έκτακτης εφαρμόστηκε από το Λιμεναρχείο Κω, για τουριστικό – επιβατηγό σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο ανοικτά του νησιού.

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το απόγευμα, οπότε και ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Καρδάμαινας του Λιμεναρχείου Κω, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους «ΚΩΣ 40.2» Ν.Π. 12775, λόγω μηχανικής βλάβης, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. ανατολικά του λιμένα Κεφάλου ν. Κω.


Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για το σημείο αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΜΑΡΙ» Ν. ΚΩ 41 και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Ν.ΚΩ 77, προς παροχή συνδρομής.


Το «ΚΩΣ 40.2» εντοπίστηκε, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους, και κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και του «ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ», στον λιμένα Κεφάλου ν. Κω, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου