Σάββας Διακοσταματίου: Προχωράμε στις εκλογές με μία δυναμική μέσα από την κοινωνία

Σάββας Διακοσταματίου: Προχωράμε στις εκλογές με μία δυναμική μέσα από την κοινωνία

Σάββας Διακοσταματίου: Προχωράμε στις εκλογές με μία δυναμική μέσα από την κοινωνία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2189 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με δημοσιογράφους και εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης είχε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου, επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος για όλους» που θα διεκδικήσει τον δήμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη.

Έχοντας μαζί του τα στελέχη της παράταξης, Ιωάννη Κούρτη και Σεβαστιανό Μαριτσενό, έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η οργανωτική δουλειά στην παράταξη καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών της τόσο στην πόλη της Ρόδου όσο και στην ύπαιθρο. «Η Ρόδος έχει ανάγκη από ανθρώπους που να έχουν γνώση των πραγμάτων της επόμενης μέρας και σε συνδυασμό με το ότι κάθε μέρα έρχονται νέα παιδιά κοντά μας η παράταξη οδεύει προς τις εκλογές του Οκτώβρη με μία δυναμική μέσα στην κοινωνία και αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα στις επαφές μας με τους πολίτες» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κ. Διακοσταματίου και συμπλήρωσε:


«Εμείς δεν είμαστε μέρος ενός παιχνιδιού εξουσίας... Εμείς έχουμε πρόταση για τον τόπο διεκδικούμε την ψήφο του ροδιακού λαού γιατί είμαστε αυτοί που μπορούμε να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα που είναι πολύ δύσκολη και που για να την υπηρετήσει κανείς πρέπει πρώτα να κατέχει τη γνώση του πεδίου. Αυτή είναι και η διαφορά της δικής μας παράταξης».


Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η παράταξη, πιστεύει στον δήμο των προσώπων και όχι στον δήμο των κομμάτων. Διότι όπως είπε τα πρόσωπα είναι αυτά που χαράσσουν τοπικές πολιτικές και όχι τα κόμματα. Καθώς τα πρόσωπα γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον δήμο μας.


Πάντως ο κ. Διακοσταματίου τόνισε ότι δε θα αρνηθεί στήριξη απ’ όποια κόμματα θα ήθελαν να στηρίξουν την παράταξη, λέγοντας ότι τα κόμματα είναι πυλώνες της Δημοκρατίας αλλά οι τοπικές κοινωνίες έχουν καταφέρει μετά από πάρα πολλά χρόνια να τα ξεπεράσουν αυτά και να σκέφτονται ανεξάρτητα από το ποια πολιτική προέλευση έχει ο καθένας.


Επίσης, έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν κάποια ονόματα που πλαισιώνουν την παράταξη, αλλά ανέφερε ήδη από χτες ορισμένους από τους συνοδοιπόρους του όπως είπε, όπως ο Μιχάλης Κορδίνας, ο Γιώργος Θαρρενός, ο Σωτήρης Πετράκης, ο Γιάννης Κορωναίος, ο Μιχάλης Μπαλάς και πολλοί άλλοι που θα παρουσιαστούν εν καιρώ.


«Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτοί οι άνθρωποι στέκονται δίπλα μας. Είμαι επίσης χαρούμενος που στον τόπο μου στ’ Αφάντου σχηματίζεται ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα και συμμετέχουν ο Ιωάννης Θεοδωρής, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην αντιδήμαρχος επί Σταμάτη Καββάδα, Γεώργιος Πελλός και μάλιστα ο γιός του ήταν γραμματέας της τοπικής επιτροπής

Αφάντου-Καλλιθέας-Αρχαγγέλου Χρήστος Πελλός που συντάσσεται μαζί μας και θα είναι και αυτός υποψήφιος. Τ’ Αφάντου είναι το 10% του εκλογικού σώματος... είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος με όσα συζητώ κάθε μέρα με τους συμπολίτες μου και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.


Με την ευκαιρία και κατόπιν ερώτησης αναφορικά με τον αριθμό των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια δήλωσε ότι οι διατάξεις αλλάζουν συνεχώς αλλά κάποιος υποψήφιος μπορεί να «κατέβει» με 168 υποψήφιους καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να έχει υποψήφιους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες ενώ το ανώτατο όριο είναι οι 400 υποψήφιοι.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα όριο εισόδου στο δημοτικό συμβούλιο που για πρώτη φορά θεσμοθετείται και είναι το 3%. Δηλαδή, αν ένας συνδυασμός δεν πιάσει το ποσοστό αυτό δεν εκλέγει μέλος στο δημοτικό συμβούλιο.
Αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι υποψήφιος δήλωσε : «Η διεκδίκηση του δήμου Ρόδου δεν είναι παιχνίδι και δεν είναι θέμα διαχείρισης εξουσίας.

Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με έναν τεράστιο δήμο με 44 δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό 152.000 άτομα που το καλοκαίρι φτάνει τις 300.000 ημερησίως με πολλά προβλήματα, με φυσικές πηγές που δεν είναι ανεξάντλητες με μία ανάπτυξη που πρέπει να απλωθεί σε όλο το νησί με έναν δήμο που πρέπει να ανοίξει στους πολίτες, που πρέπει να διαβουλεύεται με εκείνους έτσι ώστε να μπορούν οι πολιτικές να εφαρμόζονται.


Γιατί εάν οι πολίτες δεν είναι κοινωνοί και δε συμφωνούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους με τις πολιτικές τότε είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό. Βλέπετε το κυκλοφοριακό. καθώς και πολλά ζητήματα που απασχολούν την πόλη είναι ακριβώς γιατί δεν έχουν επικοινωνηθεί και δεν έχουν συμφωνηθεί με τους πολίτες. Αυτή είναι η διαφορά της δικής μας παράταξης και είναι αυτό που θα δώσει διέξοδο στα ζητήματα της πόλης».


Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Μεσαιωνική Πόλη και μίλησε για την ισορροπία των κατοίκων με την επιχειρηματική δραστηριότητα κατόπιν διαβούλευσης, όχι όμως προσχηματικής αλλά ουσιαστικής, ώστε να υπάρξει κοινή συμφωνία την οποία θα σέβεται το μεγαλύτερο ποσοστό.


Παράλληλα, ο κ. Διακοσταματίου, αφού υπογράμμισε ότι η πόλη της Ρόδου θα έχει τοπικό συμβούλιο, αναφέρθηκε και στις μονοεδρικές περιοχές που είναι η Κάμειρος, ο Αττάβυρος και η Νότια Ρόδος, λέγοντας ότι την έδρα θα την κερδίσει η παράταξη που θα κερδίσει στον πρώτο γύρο, έκανε γνωστό ότι η παράταξή του έχει μεγάλο αριθμό γυναικών που θέλουν να προσφέρουν.

Τέλος ο κ. Κούρτης που πήρε κι εκείνος τον λόγο δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «οραματιζόμαστε έναν δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο που θ’ αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων. Γι΄αυτό συμπορεύτηκα με τον κ. Διακοσταματίου, γιατί πιστεύω στη μεγάλη εμπειρία» και κάλεσε τους συμπατριώτες μας να πλαισιώσουν την παράταξη «Ρόδος για όλους».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο