Καταδικάστηκε Καλύμνιος που συνελήφθη με «φιξάκια» ηρωίνης

Καταδικάστηκε Καλύμνιος που συνελήφθη με «φιξάκια» ηρωίνης

Καταδικάστηκε Καλύμνιος που συνελήφθη με «φιξάκια» ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1028 ΦΟΡΕΣ

Ακριβά κόστισαν σε 52χρονο Καλύμνιο τα δέκα «φιξάκια» ηρωίνης που είχε μαζί του κατά την άφιξή του στο νησί με πλοίο της γραμμής από τη Ρόδο και τα οποία έριξε στη θάλασσα μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς που τον περίμεναν!

Το περιστατικό συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο (2022) και χθες ο 52χρονος δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και τριών μηνών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας. Μαρίας Πετρά, έκρινε ένοχο ως τοξικομανή τον 52χρονο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της αγοράς, μεταφοράς και κατοχής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Ένοχος επίσης κρίθηκε για παράνομη οπλοφορία σε φυλάκιση 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, αλλά και για το αδίκημα της απείθειας όπου του επιβλήθηκε φυλάκιση έξι μηνών.

Δηλαδή κατά συγχώνευση στον 52χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και τριών μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Αυγούστου 2022 στις δέκα παρά είκοσι το βράδυ και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου έχοντας αξιοποιήσει πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, έστησαν «καρτέρι» στο λιμάνι του νησιού και περίμεναν τον 52χρονο ο οποίος θα έφθανε εκεί με πλοίο της γραμμής, προερχόμενος από τη Ρόδο.

Όταν το πλοίο κατέπλευσε στην Κάλυμνο και ο 52χρονος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, πέταξε στη θάλασσα μία ύποπτη συσκευασία η οποία, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, περιείχε δέκα «φιξάκια» ηρωίνης συνολικού βάρους 40,1 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το χρηματικό πόσο των 50 ευρώ, ένα αιχμηρό αντικείμενο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα ναρκωτικά, τα χρήματα, το κατσαβίδι και το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου