Τζιουζέπε Τσεντέρνα: O διάσημος Ιταλός ηθοποιός ζει και εργάζεται σε ταβέρνα στην Κάρπαθο

Τζιουζέπε Τσεντέρνα: O διάσημος Ιταλός ηθοποιός ζει και εργάζεται σε ταβέρνα στην Κάρπαθο

Τζιουζέπε Τσεντέρνα: O διάσημος Ιταλός ηθοποιός ζει και εργάζεται σε ταβέρνα στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2520 ΦΟΡΕΣ

Η είδηση, την οποία πρώτη μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta di Mantova”, έκανε αρκετή εντύπωση, εφόσον ο Τσεντέρνα είναι γνωστό πρόσωπο στο ιταλικό θέατρο.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τύπο, ο Τσεντέρνα αποκάλυψε πως μερικούς μήνες τον χρόνο ζει στο ελληνικό νησί με τη σύντροφό του και βοηθούν την οικογένεια που τους φιλοξενεί, από την κουζίνα έως και την εξοχή. Ο ίδιος ο Τσεντέρνα εξηγεί πώς βρέθηκε στο νησί «κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορωνοϊού» και από τότε ξεκίνησε μία φιλία «με τους ντόπιους και ειδικότερα με τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας».

«Το να έρχομαι εδώ είναι σχεδόν φυσική ανάγκη».
Σε εκτενέστερη συνέντευξη στην Corriere della Sera, ο Ιταλός ηθοποιός δήλωσε πως οι πελάτες τον αναγνωρίζουν «οκτώ φορές στις δέκα» και πως αρχικά ερχόταν στο νησί με τη σύζυγό του «ως φιλοξενούμενοι..., μετά γίναμε οικογένεια. Και, ξέρετε, όσοι είναι οικογένεια, δουλεύουν». Με τους Έλληνες φίλους του αισθάνεται μια «σπλαχνική σύνδεση» και μάλιστα αισθάνεται τυχερός, εφόσον δηλώνει πως έχει «δύο οικογένειες στον κόσμο».

Για να μπορέσει να περάσει πάνω από έναν μήνα τον χρόνο στην Κάρπαθο – «το να έρχομαι εδώ είναι σχεδόν φυσική ανάγκη» δηλώνει στην Corriere della Sera – οργανώνει αναλόγως όλες τις κινηματογραφικές και θεατρικές υποχρεώσεις του. «Δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν γνώρισε αυτά τα εδάφη χάρη στην ταινία Mediterraneo, ο Τσεντέρνα τονίζει πως γνωρίζει την Κάρπαθο από μικρός, χάρη στον πατέρα του, Αντόνιο, ο οποίος ήταν αρχαιολόγος. «Είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, με μία ιστορία πτώσεων, επιστροφών και τραγωδιών. Λόγω της ταινίας, απέκτησε τη φήμη που του άξιζε. Έχει γίνει προορισμός για Ιταλούς, Έλληνες, Αυστραλούς μετανάστες» δηλώνει ο Τσεντέρνα.

Τέλος, ο Ιταλός ηθοποιός δήλωσε πως συνεχίζει να επισκέπτεται το Καστελλόριζο, όπου γυρίστηκε η cult ταινία. Ένα νησί που για τον ίδιο είναι «το νησί της νεότητας» εφόσον «βλέπω ξανά μπροστά μου τους κινηματογραφικούς μου συντρόφους, μας φαντάζομαι ξανά παιδιά, σχεδόν άγνωστους», προκαλώντας ένα αίσθημα «απίστευτης τρυφερότητας».

Ο Τζιουζέπε Τσεντέρνα είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Mediterraneo με πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρμπα ενώ είχε αποσπάσει Όσκαρ ως καλύτερη ξένη ταινία το 1992.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί