Βαριές ποινές σε δύο Τούρκους κι έναν Παλαιστίνιο για «δουλεμπόριο»

Βαριές ποινές σε δύο Τούρκους κι έναν Παλαιστίνιο για «δουλεμπόριο»

Βαριές ποινές σε δύο Τούρκους κι έναν Παλαιστίνιο για «δουλεμπόριο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 839 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν σε δύο Τούρκους και έναν Παλαιστίνιο για τη μεταφορά πέντε Σύριων από τα γειτονικά παράλια στη Ρόδο και εν συνεχεία στο εσωτερικό του νησιού.

Πρόκειται για δύο Τούρκους ηλικίας 27 και 32 ετών αντίστοιχα οι οποίοι φέρονται ως οι κυβερνήτες (εναλλάξ) του ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους με το οποίο έγινε η μεταφορά των πέντε αλλοδαπών συριακής καταγωγής, στο τέλος Οκτωβρίου 2022, αλλά και έναν 35χρονο από την Παλαιστίνη που κατηγορείται ότι μετέφερε μετά την αποβίβασή τους στη Ρόδο, τους πέντε Σύριους με το αυτοκίνητό του.

Οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούνταν για μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία (για τους δύο Τούρκους), παραλαβή πολιτών τρίτων χωρών (για τον Παλαιστίνιο), απείθεια κατά συναυτουργία (για τους δύο Τούρκους), παράνομη είσοδο στη χώρα (για τους δύο Τούρκους) και βία κατά υπαλλήλων (για τον Παλαιστίνιο).

Η δίκη έγινε προχθές και το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 27χρονο Τούρκο για το αδίκημα της απείθειας και ένοχο για όλα τα άλλα επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 18 έτη και 3 μήνες και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 100.500 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο έκρινε ένοχο για όλα τα αδικήματα τον 32χρονο Τούρκο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 28 έτη και 3 μήνες (εκτιτέα τα 20 έτη) και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 181.000 ευρώ.

Οι εφέσεις και για τους δύο Τούρκους δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Μαρία Πετρά και Μάνος Τεχνίτης.

Επίσης το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επικύρωσε το πρακτικό διαπραγμάτευσης που είχε κάνει ο 35χρονος Παλαιστίνιος δια του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, με το οποίο του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 3 μηνών, την οποία και θα εκτίσει σε κατάστημα κράτησης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία αλλά και τα όσα είχαν γίνει γνωστά, οι δύο Τούρκοι είχαν εντοπιστεί από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, την ώρα που επιχειρούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αφού είχαν προηγουμένως αποβιβάσει τους πέντε παράνομους μετανάστες στο νησί μας.

Eιδικότερα, το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 28 Οκτωβρίου 2022 τα ξημερώματα ανοικτά της Ρόδου και άμεσα σήμανε «συναγερμός» στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
Πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ύποπτο φουσκωτό σκάφος να κατευθύνεται προς τα τουρκικά παράλια.

Οι Λιμενικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους δύο Τούρκους οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αποβιβάσει στις δυτικές ακτές της Ρόδου, κοντά στην Κάμειρο, πέντε αλλοδαπούς συριακής καταγωγής, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Οι Λιμενικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και τους παράνομους μετανάστες, τους οποίους είχε παραλάβει με το αυτοκίνητο του ο 35χρονος Παλαιστίνιος για να τους μεταφέρει στην πόλη της Ρόδου.

Σε βάρος των δύο Τούρκων διακινητών αλλά και του Παλαιστίνιου, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών