Ξεκινούν τα έργα αντικατάστασης του προβληματικού δικτύου ύδρευσης στον Αρχάγγελο!

Ξεκινούν τα έργα αντικατάστασης του προβληματικού δικτύου ύδρευσης στον Αρχάγγελο!

Ξεκινούν τα έργα αντικατάστασης του προβληματικού δικτύου ύδρευσης στον Αρχάγγελο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1466 ΦΟΡΕΣ

Καλά νέα επιτέλους, μετά από πολύ καιρό, όσον αφορά το θέμα επίλυσης του προβλήματος με τις συνεχείς βλάβες εξαιτίας των σπασμένων αγωγών ύδρευσης στον Αρχάγγελο.

Χθες, λοιπόν, υπέγραψαν οι εργολάβοι και είναι θέμα ελαχίστων ημερών να ξεκινήσουν τα έργα, ώστε να υλοποιηθούν μέσα σε δεκαοκτώ μήνες. Η αρχή θα γίνει από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο με απίστευτες βλάβες και ειδικά όσες βρίσκονται κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα και το παλαιό κοιμητήριο έως τον Αναγρό.

Συνολικά θ’ αντικατασταθούν 28χλμ. δικτύου με σωλήνες 16 ατμοσφαιρών, ό,τι καλύτερο, δηλαδή, ώστε να μην παρουσιαστούν ποτέ ξανά στο μέλλον τέτοια θέματα.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑΡ και θα δώσει «πνοή» στον Αρχάγγελο που υποφέρει χρόνια από βλάβες με αποτέλεσμα να χάνονται άδικα εκατομμύρια κυβικά πόσιμου νερού!

Από την πλευρά της δημοτικής κοινότητας έγινε μεγάλη προσπάθεια την τελευταία τετραετία, για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι τη σπουδαιότητα τού ν’ αλλάξει η κατάσταση και να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι γι’ αυτό.

Βλάβη από πυρκαγιά σε γεώτρηση
Εντωμεταξύ, εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε στο σύστημα της γεώτρησης στην περιοχή «Τραχιά», δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί τις τελευταίες μέρες σωστά η δεξαμενή του Αναγρού κι έτσι έμεινε χωρίς νερό η συνοικία του Κοκκινοχώματος αλλά και η παραλία Τσαμπίκα.

Τα συνεργεία του δήμου δουλεύουν καθημερινώς από τα χαράματα προς αποκατάσταση της συγκεκριμένης ζημιάς, όπως και των συνεχών διαρροών με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και υπόγειο σε σπίτι στην περιοχή κοντά στο παλιό κοιμητήριο!

Προβλήματα, ωστόσο, παρατηρούνται και σε κάποια σπίτια κοντά στο κάστρο, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο με συμπληρωματικά έργα, βελτιώθηκε η κατάσταση στην περιοχή «Μαλά».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη