Νίκος Μουτσάκης: Καράβι Pass και πουθενά δεν πας

Νίκος Μουτσάκης: Καράβι Pass και πουθενά δεν πας

Νίκος Μουτσάκης: Καράβι Pass και πουθενά δεν πας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3429 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Νίκος Μουτσάκης
Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ–
Κιν. Αλλαγής Ν. Δωδεκανήσων

Μεσούσης της τουριστικής σεζόν και η αγορά των νησιών μετράει ήδη πληγές από ένα κακό καλοκαίρι με χαμηλή κίνηση και μειωμένα έσοδα.

Βέβαια, οι Κυβερνώντες που ζουν εκτός πραγματικότητας πάλι θα πουν ότι έχουμε ρεκόρ αφίξεων βάσει αριθμών και στατιστικών.

Μόνο που οι στατιστικές πρέπει να λειτουργούν σαν τους φανοστάτες. Για να μας φωτίζουν και όχι για να στηριζόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι τα έσοδα των επιχειρήσεων μειώνονται συγκριτικά με πέρυσι ενώ τα πάγια έξοδά τους αυξάνονται. Γι’ αυτό το φαινόμενο όμως η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για το νέο ρεκόρ αφίξεων που θα σπάσει η χώρα.


Ακολούθως, ανακύπτει και το ζήτημα του εσωτερικού τουρισμού και των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων. Πανάκριβα εισιτήρια απωθούν τους Έλληνες από το να πάρουν το πλοίο της γραμμής και να επισκεφτούν τα νησιά μας. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να επέμβει για να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όπως έγινε το 2011 επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να καταστεί εφικτό σε μια Ελληνική οικογένεια να επισκεφτεί τα νησιά μας τονώνοντας τις τοπικές αγορές, επιλέγει την παροχή κουπονιών για να επιδοτηθούν τα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ακόμα ακούμε την πρόθεση να για τη δημιουργία ταξιδιωτικών πακέτων λες και τα υπουργεία είναι ταξιδιωτικά γραφεία!


Τη στιγμή που οι τιμές των καυσίμων μειώνονται και οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αυξάνονται πάλι θα δοθούν κουπόνια - Pass από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων για να επιδοτηθούν οι πολιτικές αισχροκέρδειας των ναυτιλιακών εταιρειών. Η μόνη σοβαρή λύση στο πρόβλημα μπορεί να είναι η παρέμβαση της Κυβέρνησης στις τιμολογιακές πολιτικές των ναυτιλιακών μειώνοντας τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους