Σε διεθνές Φεστιβάλ χορού στην Ιταλία συμμετείχαν οι Ομάδες «Ελένη» Ρόδου (βίντεο)

Σε διεθνές Φεστιβάλ χορού στην Ιταλία συμμετείχαν οι Ομάδες «Ελένη» Ρόδου (βίντεο)

Σε διεθνές Φεστιβάλ χορού στην Ιταλία συμμετείχαν οι Ομάδες «Ελένη» Ρόδου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1581 ΦΟΡΕΣ

Τη χώρα μας και μάλιστα επάξια εκπροσώπησαν οι Ομάδες «Ελένη» Ρόδου, με τη συμμετοχή τους σε Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, στην Ιταλία.

Το διεθνές Φεστιβάλ χορού «Ταραντέλα ντελ Βεζούβιο» είναι μία σημαντική διοργάνωση που έγινε για 9η χρονιά στην πόλη Sorrento της Ιταλίας και στην οποία πήραν μέρος 20 χορευτικά συγκροτήματα από 15 κράτη.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν οι Ομάδες «Ελένη» με μία αποστολή 28 ατόμων, η οποία κατάφερε να κερδίσει το θερμότερο χειροκρότημα και την αγάπη όλων τα παρευρισκομένων.


«Ήταν πολύ μεγάλη η εμπειρία γιατί συμμετείχαν περί τους 850 χορευτές, από πολλές χώρες όπως Τουρκία, Λιθουανία, Κροατία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Σικελία, Ελβετία, Ιρλανδία κ.ά. Ένα πολύ καλά οργανωμένο Φεστιβάλ την ευθύνη του οποίου είχε ο δήμος της περιοχής, με πολιτιστικό αλλά και οικολογικό χαρακτήρα, αφού χορηγοί του ήταν οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς, σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τα φρέσκα προϊόντα τους», δήλωσε στη «Ροδιακή» η πρόεδρος των Ομάδων “Ελένη” κα. Ελένη Κουμέντου.


Οι Ομάδες “Ελένη” παρουσίασαν στο Φεστιβάλ τον «χορό της ψυχής» αλλά και τον «Ζορμπά», κάνοντας μάλιστα και γενικότερη παρουσίαση στην ιταλική γλώσσα του ποιος ήταν ο Ζορμπάς, τη σχέση που είχε με τον Καζαντζάκη κ.ά.


Ιδιαίτερη στιγμή για τους 28 χορευτές των Ομάδων «Ελένη» ήταν η παρουσίασή τους, καθώς μόλις ανακοινώθηκαν και ακούστηκε ότι μετέβησαν στην Ιταλία από τη Ρόδο, οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και σε επιφωνήματα θαυμασμού!
Πριν από την κάθε παρουσίαση των Ομάδων «Ελένη» προηγείτο η ελληνική σημαία, γεγονός που επισημάνθηκε και στο άρθρο – αφιέρωμα που έκανε την επόμενη ημέρα τοπική εφημερίδα, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Οι Καρυάτιδες ήρθαν στην Ιταλία, μπράβο στη Ρόδο, μπράβο στην Ελλάδα!».


Το ταξίδι έγινε με προσωπικά έξοδα των χορευτών των Ομάδων «Ελένη», ενώ μία ακόμη σημαντική δουλειά τους πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στις 21:00 στο Κινηματοθέατρο «Ρόδον». Εκεί θα παρουσιαστεί η μεγάλη λαογραφική παράσταση «Το Πάσχα του καλοκαιριού- Οι Παναγιές του Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας