Συγχωνεύτηκαν σε επτά χρόνια οι ποινές φυλάκισης 33χρονου

Συγχωνεύτηκαν σε επτά χρόνια οι ποινές φυλάκισης 33χρονου

Συγχωνεύτηκαν σε επτά χρόνια οι ποινές φυλάκισης 33χρονου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3148 ΦΟΡΕΣ

Για κλοπές και ληστείες στην Κάλυμνο, κατηγορείται 33χρονος που προσέφυγε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για να συγχωνεύσει ποινές φυλάκισης που του έχουν επιβληθεί από τα δικαστήρια της περιοχής μας, για τέσσερις τέτοιες υποθέσεις.

Η αίτηση του 33χρονου έγινε δεκτή και η συνολική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι επτά έτη.

Συγκεκριμένα, στις 8 Νοεμβρίου του 2021 ο 33χρονος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών για ένα κινητό και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ που αφαίρεσε από 23χρονο αλλοδαπό, τον οποίο προηγουμένως χτύπησε και απείλησε με ένα μαχαίρι!

Πρωτόδικα για την υπόθεση αυτή, ο 33χρονος, τον Δεκέμβριο του 2019 είχε κριθεί ένοχος με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 5 έτη και έξι μήνες για τα αδικήματα της ληστείας και της οπλοκατοχής.

Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση και έτσι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών για το αδίκημα της ληστείας, ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία της οπλοκατοχής (παύει με τον ισχύοντα νόμο).
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο 33χρονος οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο προσέγγισε τον 23χρονο αλλοδαπό από το Αφγανιστάν και τον χτύπησε.

Στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσέπη του και τον απείλησε, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να του πάρει τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και ο 23χρονος Αφγανός μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα Καλύμνου όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

Από τις περιγραφές που έδωσε στους αστυνομικούς ο αλλοδαπούς, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας κατάφεραν να εντοπίσουν τον 33χρονο, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα, και συνελήφθη.

Μάλιστα στην κατοχή του εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 10 ευρώ από τα χρήματα που είχε αφαιρέσει, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον αλλοδαπό.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 33χρονου για ληστεία, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, ο οποίος και κίνησε την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε την πράξη της κλοπής από κοινού αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, η οποία είχε γίνει σε ενορία της Καλύμνου στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015 και για την οποία καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2021 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων (Μεταβατική έδρα Κω) σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Ο ίδιος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κω στις 3 Δεκεμβρίου 2021 σε φυλάκιση 2 ετών για δύο κλοπές που φέρεται να διέπραξε τον Μάιο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κάλυμνο.

Τέλος, στις 15 Φεβρουαρίου 2023 ο 33χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων (Μεταβατική έδρα Κω) σε φυλάκιση 18 μηνών για την πράξη της κλοπής κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα τελεσθείσα κατά συναυτουργία και κατά μόνας.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να τελέστηκαν σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, την 1η και 2 Δεκεμβρίου 2015 αλλά και 21 και 22 Δεκεμβρίου 2015.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών