Π. Μπαλής: Αντέχει η Ρόδος στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Π. Μπαλής: Αντέχει η Ρόδος στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Π. Μπαλής: Αντέχει η Ρόδος στην αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1272 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος αντέχει ως προς την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που εκτινάσσεται τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα, που πλήττει και την περιοχή μας.

Αυτό δήλωσε στον “Real Voice 99.5” ο διευθυντής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κατταβιά, Παναγιώτης Μπαλής, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη, ως προς τη διασφάλιση επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τον καύσωνα διαρκείας «Κλέων» που σαρώνει τη χώρα από χθες, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να «σκαρφαλώσει» πάνω από τους 40 βαθμούς, ενώ το επόμενο διήμερο θα είναι οι χειρότερες ημέρες της εβδομάδας.

Η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας θα δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα, κυρίως εξαιτίας της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών από τα νοικοκυριά.

«Για το κύμα καύσωνα είμαστε προετοιμασμένοι στη Ρόδο, έχουμε ενισχύσει το δίκτυο με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα. Έχουμε πολλές εφεδρείες γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα, όμως, ο κόσμος τις δύσκολες ώρες κυρίως το μεσημέρι, θα πρέπει να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν ενέργεια και να μη γίνεται αλόγιστη χρήση», όπως είπε σχετικά.

Ο κ. Μπαλής τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτροδότησης του νησιού γίνεται από το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, όμως αυτές τις ημέρες είναι μοιρασμένη 50-50 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και από τα δύο εργοστάσια στη Σορωνή και στην Κατταβιά.

Σημείωσε δε, ότι λόγω καύσωνα, δε βοηθούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αναφερόμενος στην πτώση της παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας, που ενώ σε μία ημέρα ενισχύουν περίπου στο 20%, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες μειώνεται η ενέργεια από τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά και συνεισφέρουν περίπου στο 5%.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch