Συγχώνευση ποινών ζητά καταδικασθείς για δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

Συγχώνευση ποινών ζητά καταδικασθείς για δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

Συγχώνευση ποινών ζητά καταδικασθείς για δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1089 ΦΟΡΕΣ

Σε δύο διαφορετικές υποθέσεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχει κριθεί ένοχος και έχει καταδικαστεί 46χρονος από την Κάλυμνο, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη εκ νέου προκειμένου να συγχωνεύσει τις ποινές που του είχαν επιβληθεί.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από διαδικασία διαπραγμάτευσης που είχε κάνει ο 46χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών για την κάθε υπόθεση, ποινές τις οποίες και θα πρέπει να εκτίσει σε σωφρονιστικό κατάστημα. Ωστόσο ο 46χρονος προσέφυγε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας να συγχωνευθούν οι δύο ποινές και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών.


Η πρώτη υπόθεση αφορούσε δέμα με ηρωίνη που παρέλαβε ο 46χρονος από εταιρεία μεταφορών στην Κάλυμνο το φθινόπωρο του 2021 και για την οποία δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 19 Σεπτεμβρίου 2022.
Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, δηλαδή τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του, ο 46χρονος δια του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη είχε κινήσει τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε από το δικαστήριο. Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών τα οποία θα εκτίσει – σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου - σε κατάστημα κράτησης.


Η σύλληψη του 46χρονου είχε γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 το πρωί στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της προμήθειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, το πρωί της 16ης Σεπτεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια στοχευμένου ελέγχου σε εταιρεία ταχυμεταφορών εντοπίστηκε ύποπτο δέμα το οποίο τέθηκε άμεσα υπό επιτήρηση και ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης.


Μεσημβρινές ώρες της ιδίας ημέρας μετέβη στο κατάστημα ταχυμεταφορών ο κατηγορούμενος και όταν παρέλαβε το δέμα ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.


Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 65 γραμμαρίων.


Η ναρκωτική ουσία και ένα κινητό τηλέφωνο που κατείχε ο 46χρονος κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα – συνεργούς του κατηγορουμένου, καθώς και έναν ημεδαπό έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Η φυλακή, τα 30 γραμμάρια κάνναβης και η δίκη
Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε πακέτο με 30 και πλέον γραμμάρια χασίς που του είχε παραδώσει 56χρονη, ενώ ήταν κρατούμενος στη φυλακή!
Τα ναρκωτικά τα είχε προηγουμένως στείλει στην 56χρονη, μία 71χρονη από την Κάλυμνο!
Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από τους αστυνομικούς πέρυσι τον Μάιο και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε παραπέμφθηκαν σε δίκη τόσο ο 46χρονος όσο και οι δύο γυναίκες.


Ωστόσο ο 46χρονος δια των συνηγόρων του κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Μαρία Σκορδίλη, κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.


Ειδικότερα, ο 46χρονος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υπό τις ειδικότερες μορφές της αποστολής, παραλαβής και απόπειρας εισαγωγής εντός σωφρονιστικού καταστήματος, πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο έτη για την καθεμία, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου 2022 το απόγευμα όταν η 56χρονη μετέβη στις φυλακές της Κω προκειμένου να επισκεφθεί τον 46χρονο που βρίσκονταν έγκλειστος εκεί, για άλλη υπόθεση.


Η 56χρονη έφερε μαζί της και ένα πακέτο, το οποίο έλεγξαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι και εντόπισαν μέσα σε αυτό, μεταξύ άλλων, ποσότητα 30,8 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.


Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, η 56χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω που ειδοποιήθηκαν και εξεταζόμενη προανακριτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως το πακέτο της το είχε στείλει από την Κάλυμνο η 71χρονη για να το δώσει στον 46χρονο κρατούμενο, ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε τι περιείχε μέσα.


Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν και συνέλαβαν και την 71χρονη.
Σε βάρος των εμπλεκομένων κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών