Ανοιχτό το θέμα για το τι θα πράξει εν συνεχεία ο τ. αντιδήμαρχος Γ. Καμπούρης

Ανοιχτό το θέμα για το τι θα πράξει εν συνεχεία ο τ. αντιδήμαρχος Γ. Καμπούρης

Ανοιχτό το θέμα για το τι θα πράξει εν συνεχεία ο τ. αντιδήμαρχος Γ. Καμπούρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2503 ΦΟΡΕΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών και καταπολέμησης αποκλεισμού των Ρομά υπέβαλε χτες το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καμπούρης.

Την απόφασή του αυτή ανακοίνωσε αρχικά στα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε κατά την οποία προχώρησε σε έναν απολογισμό του έργου του όλα αυτά τα χρόνια από τις θέσεις τις οποίες κατείχε.


«Κυρίες και κύριοι των μέσων ενημέρωσης μετά από αυτή τη συνέντευξη τύπου θα υποβάλω στο πρωτόκολλο την παραίτησή μου από αντιδήμαρχος» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Καμπούρης αν και διευκρίνισε ότι παραμένει δημοτικός σύμβουλος και μέλος της πλειοψηφίας του δήμου Ρόδου.


Αναφερόμενος στην απόφασή του δήλωσε τα εξής: «το κείμενο που κοινοποιείται και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στη διεύθυνση διοικητικών υπηρεσιών έχει ως εξής: «Αξιότιμε δήμαρχε σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου διοικητικών υπηρεσιών και καταπολέμησης αποκλεισμού των Ρομά λόγω αυξημένων υποχρεώσεων».


Μιλώντας για την παραίτησή του ο κ. Καμπούρης υπογράμμισε τα εξής: «Ήμουν με συνέπεια στα καθήκοντά μου όλο αυτό τον καιρό, με πολλές ώρες δουλειάς, βάλαμε πολλούς στόχους και υλοποιήσαμε τους περισσότερους. Δε μου επιτρέπει ο προσωπικός μου χρόνος να συνεχίσω και πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν έχω λόγο να κάθομαι και να παίρνω έναν μισθό απλά για να κάθομαι σε μία καρέκλα αντιδημάρχου.

Έχει κλείσει ο κύκλος της αντιδημαρχίας μου, χρειάζομαι χρόνο ξεκούρασης χρόνο για να σκεφτώ, να δω την οικογένειά μου, τις προσωπικές μου δουλειές και όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδιά μου θα σας ενημερώσω σύντομα».
Λίγο πριν στο πλαίσιο του απολογισμού του είπε τα παρακάτω:
«Ξεκίνησα σαν αντιδήμαρχος διοικητικής εξυπηρέτησης του πολίτη ανοίγοντας 4 νέα ΚΕΠ, στη Λίνδο, στην Κρεμαστή, στα Κοσκινού και στον Άγιο Ιωάννη.


Τα δημοτολόγια και ληξιαρχεία άλλαξαν σελίδα και άνοιξε ο δρόμος για ποιοτικότερη εξυπηρέτηση προς τον πολίτη, με νέες εφαρμογές, με ειλικρίνεια και πολλή εργασία από τους υπηρεσιακούς μας, ιδίως σε μία δύσκολη περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας.

Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής
Δώσαμε προσοχή στα ευάλωτα νοικοκυριά, με αξιοπρέπεια στις διαδικασίες για τις θέσεις στάθμευσης Α.με.Α. και ξεκινήσαμε την προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια για τη διευκόλυνση μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία.
Στηρίξαμε με οχήματα το «βοήθεια στο σπίτι». Σε συνεργασία με συλλόγους στείλαμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε συνδημότες μας και σεισμόπληκτους.

Αντιδημαρχία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Διευκρινίσεις γύρω από τη δυσάρεστη εξέλιξη που σημειώθηκε σχετικά με τις 6 γαλάζιες σημαίες παραλιών τις οποίες έχασε η Ρόδος, έδωσε χτες ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Κώστας Ταρασλιάς.

Όπως δήλωσε, ο υπεύθυνος της διεύθυνσης περιβάλλοντος με αρμοδιότητα για τις παραλίες Κώστας Καρίκης εξουσιοδότησε τον ίδιο για να ενημερώσει την κοινή γνώμη σχετικά με το θέμα αφαίρεσης 6 γαλάζιων σημαιών από τις 59 που είχε κερδίσει ο δήμος Ρόδου και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα.


«Για να πάρει μία παραλία γαλάζια σημαία υπάρχει λίστα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ανάμεσα σε αυτές είναι η ποιότητα του νερού, οι εξυπηρετήσεις που προσφέρονται και το θέμα των ναυαγοσωστών.


Μέσα στον αστικό ιστό οι παραλίες από ΝΟΡ μέχρι Κάτω Πέτρες όπως και η παραλία Τσαμπίκας δεν είναι στη δικαιοδοσία του δήμου Ρόδου. Οι παραλίες έχουν περάσει στη διαχείριση της ΕΤΑΔ και τα έσοδά τους έχουν περάσει στο κεντρικό κράτος. Αυτός ήταν ο λόγος που ο δήμαρχος είχε ζητήσει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να έχουμε την πλήρη διαχείριση και δικαιοδοσία τους. Το γεγονός ότι δεν έχουμε τη δικαιοδοσία άρα ούτε τα έσοδα δε μας επιτρέπει στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών να προβούμε στην πρόσληψη ναυαγοσωστών γιατί δε θεωρείται σύννομη δαπάνη.

Απορρίπτεται από το ελεγκτικό ως μη σύννομη και υπάρχει καταλογισμός» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς τονίζοντας ότι από την πλευρά του ο δήμος Ρόδου ξεκίνησε τάχιστα τις διαδικασίες και από τις αρχές της τουριστικής σαιζόν ήταν πανέτοιμος αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να δοθεί αυτή η υπηρεσία γιατί ο φορέας διαχείρισης δεν είναι στη δικαιοδοσία του δήμου Ρόδου. «Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που αυτές οι παραλίες δεν έχουν τη γαλάζια σημαία.

Θεωρούμε ότι πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τα δικαιώματα που πρέπει να έχει ο δήμος στις παραλίες γιατί δεν είναι ωραίο να καταλογίζεται κάτι στο οποίο έχει δουλέψει με συνέπεια και υπευθυνότητα» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος δήμου Ρόδου Ηλίας Αργύρης υπογράμμισε κι εκείνος με τη σειρά του ότι η ΕΤΑΔ είναι υπεύθυνη αυτής της κατάστασης εξηγώντας ότι έχουν περιέλθει στην κυριότητά της οι παραλίες από το ΝΟΡ έως την Ιξιά και η παραλία Τσαμπίκας και δε μπορεί ο δήμος να προσλάβει ναυαγοσώστες, τονίζοντας με την ευκαιρία ότι οι 22 από τις 57 γαλάζιες σημαίες συντηρούνται από τον δήμο Ρόδου.

Πρόεδρος ΔΕΥΑΡ
Προχωρήσαμε σε μείωση τιμής νερού κρουαζιέρας για να προσελκύσουμε τις εταιρείες για περισσότερες διανυκτερεύσεις, αρχίσαμε τις υποδομές με αντλιοστάσια και δεξαμενές στις προβληματικές περιοχές, νέα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, όμβριων και αποχέτευσης.

Πρόεδρος ΡΟΔΑ
Νέο master plan στην επιχείρηση και νέες εφαρμογές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησης. Δεν πρόλαβα να υλοποιήσω το ψηφιακό εισιτήριο που στο συγκεκριμένο θέμα η επιχείρηση αιμορραγεί.

Αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών
Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες για τη σύσταση της νέας δημοτικής αστυνομίας.
Επίσης το τμήμα εσωτερικού ελέγχου για τον δήμο ήδη λειτουργεί.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας