Δρομολογείται λύση για τους ιδιοκτήτες Ε.Ι.Χ. με οδηγό

Δρομολογείται λύση για τους ιδιοκτήτες Ε.Ι.Χ. με οδηγό

Δρομολογείται λύση για τους ιδιοκτήτες Ε.Ι.Χ. με οδηγό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3070 ΦΟΡΕΣ

Προς επίλυση φαίνεται να πηγαίνουν τα ζητήματα των μελών του Σωματείου Ιδιοκτητών Ε.Ι.Χ. με οδηγό «Δωριεύς», μετά τη συνάντηση που είχαν προχθές για θέματα του κλάδου τους με τους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Σωματείου μαζί με τον δικηγόρο τους κ. Μανώλη Ζεζιό, συναντήθηκε την Παρασκευή (14 Ιουλίου) με τον υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου αλλά και με το κλιμάκιο που έχει έρθει από την Αθήνα για να διενεργήσει ελέγχους σε μεταφορείς.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ε.Ι.Χ. με οδηγό «Δωριεύς» κ. Νίκος Σαμαρόπουλος τις προηγούμενες ημέρες κατά τους ελέγχους που έγιναν βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 12 οχήματα Ε.Ι.Χ., τα εννέα εκ των οποίων ανήκουν σε μέλη του Σωματείου τους.

Μάλιστα στους «παραβάτες» έγινε αφαίρεση των πινακίδων ενώ τους απαγγέλθηκε και κατηγορία για κλοπή μεταφορικού μέσου, καθώς δεν είχαν τηρηθεί τα ηλεκτρονικά μητρώα.

Στη συνάντηση λοιπόν που έγινε προχθές τέθηκε το θέμα και σύμφωνα με τον κ. Σαμαρόπουλο «προσκομίστηκαν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι δεν έχει γίνει κλοπή μεταφορικού μέσου, καθώς υπάρχει αποδεικτικό προκράτησης (voucher) αλλά και όλα τα φορολογικά έντυπα που αποδεικνύουν ότι έχει εκτελεστεί μία νόμιμη διαδρομή απλά λόγω της μη αποσαφήνισης και συνεχόμενης τροποποίησης από το 2018 έως και σήμερα δε γνωρίζαμε ότι έπρεπε να τηρούμε και ηλεκτρονικά μητρώα».

Ο πρόεδρος του Σωματείου πρόσθεσε επίσης στη συνάντηση όλα αυτά τα θέματα «διευκρινίστηκαν και ξεκαθαρίστηκαν από την πλευρά του ελεγκτικού μηχανισμού τα παραστατικά που πρέπει να φέρει ένα Ε.Ι.Χ. ανάλογα με τη δραστηριότητά του (rent a car με οδηγό, τουριστικό γραφείο κ.ά.) με αποτέλεσμα προχθές να γίνουν 10 έλεγχοι σε αυτοκίνητα του σωματείου μας και να κριθούν πλήρως νόμιμα»!

Ο κ. Σαμαρόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και πρόσθεσε ότι παράλληλα για αυτούς που τους έχει βεβαιωθεί παράβαση, θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να γίνει αναστολή και φυσικά να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας που τους έχουν αφαιρεθεί, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση ύστερα από την προσκόμιση όλων των δικαιολογητικών καθώς και οι τοπικές αρχές συνναινούν σε αυτή την απόφαση.

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι το Σωματείο μας είναι ανοικτό προς όλους όσοι ασχολούνται στο κομμάτι της μετακίνησης με εκμισθωμένα ιδιωτικής χρήσης οχήματα (Ε.Ι.Χ.) και τους καλούμε να έρθουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις του κλάδου, και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Τα μέλη μας θα είναι παρόντα μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη της «πειρατείας» κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ε.Ι.Χ. με οδηγό «Δωριεύς» κ. Νίκος Σαμαρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί