Στη Ρόδο σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στη Ρόδο σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στη Ρόδο σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1307 ΦΟΡΕΣ

Τα σοβαρά ζητήματα του Κτηματολογίου αλλά και των δικαστηρίων της περιοχής μας θα απασχολήσουν σήμερα κατά την παραμονή του στη Ρόδο, τον γενικό γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνο Αλεξανδρή.

Ο κ. Αλεξανδρής θα παραμείνει για μία ημέρα στο νησί μας και το πρόγραμμά του είναι συγκεκριμένο προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιήσει όλες τις συναντήσεις.

Ειδικότερα, ένα από τα θέματα που θα εξετάσει ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι η μεταφορά του Διοικητικού Πρωτοδικείου ή του Ειρηνοδικείου Ρόδου ή και των δύο υπηρεσιών, στον αποκατεστημένο χώρο του παλιού Κτηματολογίου.

Σε ό,τι αφορά το Ειρηνοδικείο, ως γνωστόν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο και επικαιροποιήθηκε προκειμένου να τηρηθούν κατά ορθότερο τρόπο οι διαδικασίες για να καταφέρει να μεταφερθεί στο κτήριο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Κτηματολόγιο Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά το Διοικητικό Πρωτοδικείο αν και υπάρχουν ενστάσεις αναφορικά με συγκεκριμένα ζητήματα όπως η πρόσβαση ατόμων ΑμεΑ στο κτήριο κ.ά., εντούτοις έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη μεταφορά των υπηρεσιών του, καθώς ως γνωστόν υπάρχει και δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την έξωσή του από το κτήριο της οδού Αλεξάνδρου Διάκου.

Σε κάθε περίπτωση διαφαίνεται ότι το κτήριο θα καταληφθεί, εφόσον όλες οι διαδικασίες κυλήσουν ομαλά και γίνουν με τον ορθό τρόπο, από κάποια δικαστική υπηρεσία ή και από τις δύο.

Ο κ. Αλεξανδρής θα επισκεφθεί επίσης και το Κτηματολόγιο Ρόδου όπου θα έχει συνάντηση με τον προϊστάμενο κ. Νίκο Ματσάκη και αναμένεται να τεθούν θέματα σημαντικά της υπηρεσίας, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα έχει συνάντηση και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου αλλά και με τον Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου κ. Χριστόδουλο Κυρτσίδη.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς