Κατέληξε μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο μία 43χρονη μετανάστρια που διασώθηκε πριν λίγες μέρες στ' Αφάντου

Κατέληξε μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο μία 43χρονη μετανάστρια που διασώθηκε πριν λίγες μέρες στ' Αφάντου

Κατέληξε μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο μία 43χρονη μετανάστρια που διασώθηκε πριν λίγες μέρες στ' Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2089 ΦΟΡΕΣ

Με πρόβλημα υγείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου μία 43χρονη αλλοδαπή που είχε διασωθεί μαζί με άλλα δέκα άτομα στην θαλάσσια περιοχή Αφάντου της Ρόδου και τελικά χθες βράδυ απεβίωσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, η άτυχη αλλοδαπή μετά τη διάσωση της μεταφέρθηκε μαζί με τους άλλους δισωθέντες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου όπου και παρέμεινε φυλασσόμενη. Ωστόσο μεσημβρινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 15 Ιουλίου, παρουσίασε επιπλοκή η υγεία της και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η 43χρονη μεταφέρθηκε στη νευρολογική κλινική λόγω συμπτωμάτων ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, όπου παρέμεινε για διάστημα τριών (03) ημερών σε σταθερή κατάσταση χωρίς επικοινωνία, ενώ βραδινές ώρες χθες απεβίωσε.

Η αλλοδαπή επέβαινε μαζί με άλλους δέκα αλλοδαπούς, προερχόμενοι όλοι από τα γειτονικά παράλια, σε βάρκα. Στις 14 Ιουλίου 2023 το μεσημέρι ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη βάρκας (αυτή που επέβαιναν οι αλλοδαποί) η οποία πιθανώς να βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με έντεκα (11) επιβαίνοντες (5 άνδρες και 6 γυναίκες), τους οποίους και περισυνέλεξαν.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και αποβιβάστηκαν στη νέα μαρίνα της Ρόδου, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η βάρκα.

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους