Προφυλακίστηκε 43χρονος που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκε 43χρονος που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκε 43χρονος που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4381 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Ρόδου, 43χρονος Ιρακινός ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη των Λιμενικών ανοικτά της Καμείρου Σκάλας να επιχειρεί να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια από όπου είχε μεταφέρει και προσπαθούσε να αποβιβάσει στο νησί μας, δέκα παράνομους μετανάστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί στις 14 Ιουλίου 2023 στη δυτική πλευρά της Ρόδου.

Πιο αναλυτικά, πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν σε προγραμματισμένη περιπολία περίπου στις 6 παρά δέκα το πρωί της περασμένης Παρασκευής 14 Ιουλίου, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου ένα ταχύπλοο σκάφος το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία της Αρχαίας Καμείρου.

Ο χειριστής του ταχύπλοου δε συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα που του έκαναν οι Λιμενικοί, αντίθετα ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και κινήθηκε προς το περιπολικό με κίνδυνο εμβολισμού του, στην προσπάθειά του να διαφύγει προς τη στεριά.

Μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, οι Λιμενικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τον 43χρονο Ιρακινό που ήταν ο χειριστής του.

Όπως διαπιστώθηκε, στο ίδιο σκάφος βρίσκονταν και οι δέκα αλλοδαποί και συγκεκριμένα τέσσερα άτομα από τη Συρία, τέσσερα από την Παλαιστίνη, εκ των οποίων το ένα είναι ανήλικο παιδί και δύο από το Ιράκ.

Οι μετανάστες όντας καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Ο 43χρονος Ιρακινός που αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής τους συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως προανακριτικά ο 43χρονος αποδέχτηκε την πράξη του, ενώ έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές, το 2015 από το Λιμεναρχείο Σάμου και το 2018 από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σε βάρος του 43χρονου αλλοδαπού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Νικηφόρο Παπανικόλα προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος Ιρακινός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και υποστήριξε πως και ο ίδιος είναι μεταφερόμενος και πως ήθελε να έρθει στο νησί μας και να ζητήσει άσυλο.

Καθώς όμως δε διέθετε τα χρήματα, του ζητήθηκε να οδηγήσει το σκάφος και με τον τρόπο αυτό δεν επρόκειτο να πληρώσει για το ταξίδι του.

Έτσι δέχτηκε ενώ εφόσον επέστρεφε το σκάφος στην Τουρκία θα λάμβανε και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, ο 43χρονος Ιρακινός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών