«Το Γεράκι της Μάλτας» με την εναέρια ματιά του Φίλιππου Φιλίππου

«Το Γεράκι της Μάλτας» με την εναέρια ματιά του Φίλιππου Φιλίππου

«Το Γεράκι της Μάλτας» με την εναέρια ματιά του Φίλιππου Φιλίππου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1359 ΦΟΡΕΣ

Όσοι περάσατε το περασμένο Σ/Κ (15-16/7/23) από την Κολώνα στη Ρόδο θα προσέξατε ένα πολυτελές ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 88 μέτρων να είναι πρυμνοδετημένο στον ομώνυμο λιμένα φέροντας το όνομα το «Γεράκι της Μάλτας».

Απαρατήρητα βεβαίως δεν πέρασαν τα πανύψηλα μήκους 57 μέτρα εντυπωσιακά τρία κατάρτια του, τα οποία όπως διαβάζουμε είναι αυτόνομα και περιστρεφόμενα και φιλοξενούν δεκαπέντε πανιά συνθέτοντας μία συνολική επιφάνεια 2.400 τετραγωνικών μέτρων τα οποία μπορούν να ελεγχθούν από ένα μόνο άτομο.

Το σύστημα ελέγχου των πανιών γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και όχι χειροκίνητα. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Dynarig, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αιολική ενέργεια με οποιαδήποτε εναλλαγή του ανέμου διαφοροποιώντας το συγκεκριμένο λόγω του πρωτοπόρου ναυπηγικού σχεδιασμού του από τα άλλα υπερπολυτελή γιοτ σ’ ένα από τα πιο σύνθετα και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη στον κόσμο.

Το ταξίδι με αυτό το σκάφος αφορά μόνο εκλεκτούς επιβάτες αφού η εβδομαδιαία μίσθωσή του αγγίζει το ιλιγγιώδες διόλου ευκαταφρόνητο (για μεγάλα πορτοφόλια) ποσό των 480.000€.

Εάν αποφασίσετε να ταξιδέψετε με το «Γεράκι της Μάλτας» χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας ότι το σκάφος έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί 12 άτομα σε έξι καμπίνες τεχνοτροπίας Art Deco ενώ θα εξυπηρετούνται από 18 άτομα προσωπικό.

Διαθέτει τον μεγαλύτερο υπαίθριο κινηματογράφο στον κόσμο, αφού στο κάτω πανί του σκάφους προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες εν πλω κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Δεν είναι τυχαίο ότι το πολυτελέστατο «Γεράκι της Μάλτας» πήρε το όνομά του από την ομώνυμη ταινία του Τζον Χιούστον με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Εννοείται ότι οι παροχές που προσφέρει το σκάφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι μοναδικές για τους λάτρεις των υπερπολυτελών γιοτ και μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα https://y.co/yacht/maltese-falcon της εταιρείας που διαχειρίζεται το σκάφος θα σας πείσει για ποιον λόγο το «Γεράκι της Μάλτας» έχει κερδίσει πάνω από 18 διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου “Finest Superyacht Ever” από το περιοδικό “Superyacht World”.

Πρόσφατα διαβάσαμε στο «Πρώτο Θέμα» & τον «Ελεύθερο Τύπο» ότι το «Γεράκι της Μάλτας» με το εμβληματικό μαύρο γεράκι πάνω στα πανιά του άλλαξε ιδιοκτησία, με τίμημα που ξεπερνά τα 50 εκατ. δολάρια.

Το σκάφος, πουλήθηκε από την Έλενα Αμβροσιάδου μία από τις 50 ισχυρότερες γυναίκες στο χώρο των hedge funds στην ιταλική εταιρεία “The Italian Sea Group”, του Τζιοβάνι Κωνσταντίνο, που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες και ναυλώσεις θαλαμηγών μήκους άνω των 100 μέτρων.

Η νέα ιδιοκτησία σχεδιάζει να κατασκευάσει το “Maltese Falcon II” δίνοντας έμφαση στην ανανέωση, σε λιγότερους ρύπους και θόρυβο σε μία βιώσιμη περιβαλλοντική έκδοση.

Να ευχηθούμε καλές θάλασσες και τακτικότερες προσεγγίσεις στο νησί μας!

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας