Στον ανακριτή αύριο ο 56χρονος που καλλιεργούσε 53 χασισόδενδρα στα Πλατάνια

Στον ανακριτή αύριο ο 56χρονος που καλλιεργούσε 53 χασισόδενδρα στα Πλατάνια

Στον ανακριτή αύριο ο 56χρονος που καλλιεργούσε 53 χασισόδενδρα στα Πλατάνια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1614 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα του ανακριτή Ρόδου θα περάσει αύριο το πρωί, ο 56χρονος ο οποίος συνελήφθη προχθές επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, να καλλιεργεί 53 δενδρύλλια κάνναβης σε φυτεία σε περιοχή του χωριού Πλατάνια.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Στέλιο Αλεξανδρή,Πολυξένη Χατζηγιάννη και Χάρις Ματσίγκου προσήχθη προχθές βράδυ ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της καλλιέργειας δενδρυλλίων και της κατοχής και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Ο 56χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο Παρασκευή 21 Ιουλίου και μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή του. Για τον συλληφθέντα, ο οποίος έχει απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που γίνονται για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν πριν μερικές ημέρες, φυτεία με 53 δενδρύλλια κάνναβης κοντά στο χωριό Πλατάνια.

Η φυτεία βρισκόταν μέσα σε ρεματιά σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή και τα δενδρύλλια που υπήρχαν σ’ αυτήν ήταν αναπτυγμένα. Άμεσα η συγκεκριμένη φυτεία τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση. Προχθές το μεσημέρι, ο 56χρονος μετέβη στο χώρο της φυτείας προκειμένου να προβεί καλλιεργητικές εργασίες, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από επιτηρούντες αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση.

Όπως διαπιστώθηκε η φυτεία κάνναβης αποτελούνταν από 53 δενδρύλλια που έφταναν σε ύψος τα 2,2 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με βελτιωτικά εδάφους, πλαστικό σωλήνα άρδευσης και γεωργικό εργαλείο σκαλίσματος. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για να προσεγγίζει την περιοχή της φυτείας.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών