Μιχάλης Σταματιάδης: Διαχείριση υδάτινων πόρων στον δήμο Χάλκης

Μιχάλης Σταματιάδης: Διαχείριση υδάτινων πόρων στον δήμο Χάλκης

Μιχάλης Σταματιάδης: Διαχείριση υδάτινων πόρων στον δήμο Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 742 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Μιχάλης Σταματιάδης

δημοτικός σύμβουλος Χάλκης

Είναι τρεις μέρες τώρα που η «ωραία Κοιμωμένη» δημοτική αρχή του κ. Α. Φραγκάκη, παρακολουθεί να τρέχουν τα νερά ποτάμια, σαν να παρακολουθούν ταινία στο σινεμά και η πίεση του νερού να σκαμπανεβάζει στα σπίτια του οικισμού. Τουλάχιστον, κατά το αρχαίο γνωμικό «ουδέν κακόν αμιγές καλού», από τα ποτάμια του νερού, ποτίζονται τα δύστυχα ανεξέλεγκτα κατσικάκια.

Όταν λέμε ότι αυτή η δημοτική αρχή του κ. Α. Φραγκάκη, έχει χάσει τελείως τη μπάλα, εννοούμε ενδεικτικά ότι:

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα προβλήματα του δημοτικού νερού.

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων αιγοπροβάτων, που έχουν κυριολεκτικά καταστρέψει όλα τα εξαιρετικά φυτά και βότανα της Χάλκης, και τα λουλούδια και τα καλλωπιστικά φυτά των κήπων των σπιτιών.

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα των ζώων συντροφιάς (κυρίως γάτων), τα οποία έχουν αφήσει κυριολεκτικά στη δυστυχία τους.

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την ανεξέλεγκτη στη Πιάτσα κυκλοφορία φορτηγών, ιδιωτικών αυτοκινήτων, τρικύκλων και δικύκλων, καθ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, χωρίς κανένα πρόγραμμα και παρά την ύπαρξη του σχετικού δημοτικού κανονισμού.

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση των κοινοχρήστων χώρων του δήμου, των εγκαταλελειμμένων δρόμων και μικρών πάρκων της Χάλκης και των ξύλινων δημοτικών γλαστρών.

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την περισυλλογή των σκουπιδιών στον οικισμό, συνεχίζοντας την αποτυχημένη λειτουργία του συστήματος «πόρτα-πόρτα», που αποδείχτηκε παντελώς ακατάλληλο για τον Δήμο της Χάλκης.

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση στην Πιάτσα, χωρίς κανένα έργο βελτίωσης της πλακόστρωσης και ακόμα χωρίς δημοτικές τουαλέτες.

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τους υπαλλήλους που ασχολούνται με την περισυλλογή των σκουπιδιών, εξοντώνοντας από την κούραση ορισμένους και έχοντας στα ώπα-ώπα άλλους (συγγενείς του δημάρχου).

- Είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τις εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων εντός του δημαρχιακού κτιρίου, στοιβάζοντας τους δημοτικούς υπαλλήλους, κυριολεκτικά τον ένα επάνω στον άλλο.

Τι να πρωτοαπαριθμήσει κάνεις; Ο κατάλογος της ανικανότητας ατελείωτος. Κατά τα άλλα, οι φωτογραφίες (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε) και οι κούφιες και χωρίς υπόβαθρο βραβεύσεις, καλά κρατούν.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου