Δημήτρης Γάκης: Μέσα στην πύρινη λαίλαπα, στόχος μας η προστασία κάθε ζωής

Δημήτρης Γάκης: Μέσα στην πύρινη λαίλαπα, στόχος μας  η προστασία κάθε ζωής

Δημήτρης Γάκης: Μέσα στην πύρινη λαίλαπα, στόχος μας η προστασία κάθε ζωής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 843 ΦΟΡΕΣ

Ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Στην καρδιά χτύπησε φέτος τη Ρόδο ο Ήφαιστος ο Θεός της φωτιάς. Οι πεινασμένες φλόγες καταβροχθίζουν το πανέμορφο δάσος του προφήτη Ηλία, παραμονή της γιορτής του. Όταν λέμε δάσος στη Ρόδο εννοούμε τον προφήτη Ηλία.

Ταυτόσημες έννοιες το δάσος και ο προφήτης Ηλίας για τους Ροδίτες. Σε αυτό το πανέμορφο δάσος στο κεντρικό και ορεινό σημείο του νησιού βρίσκονται τα πανέμορφα χωριουδάκια μας Διμηλιά, Ελεούσα, Σαλάκος, Απόλλωνα χαμένα μέσα στο πράσινο τα οποία αρχίζουν να μοιάζουν γυμνά, ντυμένα στα μαύρα πια. Από το πράσινο το χρώμα της ελπίδας και της ζωής παίρνουν το χρώμα της λήψης του θανάτου. Ελπίζουμε η εκκένωση τους να είναι για προληπτικούς λόγους. Χάνεται ένας πνεύμονας ζωής, ένα δάσος γεμάτο από ζωή.

Η χλωρίδα και η πανίδα του είναι σπάνιες. Τα δέντρα, τα λουλούδια, τα ζώα, κυρίως τα πανέμορφα ελάφια, ζούσαν αρμονικά μεταξύ τους. Οι πεινασμένες φλόγες ήρθαν να καταπιούν τα πάντα στο πέρασμα τους. Σε αυτή την άνιση μάχη έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις των διαθέσιμων μέσων κσι των ανθρωπίνων πόρων. Αποδεικνύονται όμως ότι είναι λίγες και αδύναμες μπροστά στην λαίλαπα της φωτιάς. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων των χωριών που με κάθε μέσο προσπαθούν, μέσα στην κόλαση των 40 °C, να σώσουν την περιουσία τους.

Φτωχά τα τεχνικά μέσα, λίγα για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Και μπορεί να μην είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες αλλά για ελπίδα ότι γρήγορα το κακό θα τελειώσει, όμως δεν μπορούμε παράλληλα να μην ευχηθούμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που τέτοιες θεομηνίες θα μας βρουν χωρίς οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης από τα πριν το οποίο θα κινητοποιεί και θα επιστρατεύει οργανωμένα και άμεσα όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και τους ανθρώπινους πόρους και να μην περιμένουμε τελευταία στιγμή να κάνουμε εκκλήσεις «πατριωτισμού», όποιος έχει σκαπτικά μηχανήματα να παρουσιαστεί στον τόπο της φωτιάς και να μην έχει γίνει μια καταγραφή των διαθέσιμων πόρων του κάθε νησιού που να παρουσιάζει “τι υπάρχει, ποιος το έχει και σε πιο σημείο οφείλει να παρουσιαστεί”. Στόχος μας πρέπει να είναι η προστασία κάθε ζωής.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας