Μνημόσυνο έγινε στις 16 Ιουλίου για τη «Μάνα της Δωδεκανήσου»

Μνημόσυνο έγινε στις 16 Ιουλίου  για τη «Μάνα της Δωδεκανήσου»

Μνημόσυνο έγινε στις 16 Ιουλίου για τη «Μάνα της Δωδεκανήσου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2376 ΦΟΡΕΣ

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, την 7η Ιουλίου 2023, των 70 χρόνων (1953-2023) από τον θάνατο της Χαλκίτισσας Αντιγόνης Ζουρούδη, το γένος Λορεντζιάδη, της αποκαλούμενης και ως η «Μάνα της Δωδεκανήσου», τελέστηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χάλκης μνημόσυνο από τον εφημέριο π. Σάββα, και στη συνέχεια τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος της Χάλκης, όπου έχει τοποθετηθεί η αναθηματική στήλη στην μνήμη της.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν η Ένωση Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης «Το Μύρτος» και ο δήμος Χάλκης σε συνεργασία με τη Δωδεκανησιακή Μέλισσα και το Τοπικό Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων Χάλκης. Σύντομη ομιλία για τη ζωή και το έργο της Αντιγόνης Ζουρούδη εκφώνησε ο πρόεδρος της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά κος Ιωάννης Ασπροποταμίτης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά βιβλία για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου – Λ/Τ Χάλκης και στην απόφοιτο Τσαμπίκα Αργυρίου, για την επιτυχία εισαγωγής της σε Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης