Ποινική δίωξη σε 29χρονο που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Ποινική δίωξη σε 29χρονο που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Ποινική δίωξη σε 29χρονο που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3834 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού που συνελήφθη μετά από καταδίωξη των Λιμενικών, να μεταφέρει με φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος 16 παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας.

Ο αλλοδαπός κρατείται προκειμένου σήμερα να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου και να απολογηθεί, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Πόπη Οικονόμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν επίσημα ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προχθές στις 2.20 τα ξημερώματα το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όταν εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου να κινείται προς την ακτή «ΚΡΗΤΙΚΑ» της Ιαλυσού.

Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Οι 16 διασωθέντες (10 άντρες, 5 γυναίκες και 1 κορίτσι) και ο 29χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, όπου ο 29χρονος αναγνωρίσθηκε από το σύνολο των αλλοδαπών ως ο διακινητής και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο